Adrenalina maxima la schi

Nu, nu sunt genul care sa se lase prada emotiilor, poate doar putin in ultima clipa. Cum am ajuns in momentul in care trebuie sa fac ceva pentru prima oara, hop si ele! Vin fara intarziere. Of, emotiile acestea! Nu-i nimic, asta nu inseamna insa ca o sa renunt la ceva ce imi doresc sa incerc sau sa fac. Asa aflu si eu daca imi place sau nu. Altfel n-ai cum!

De ce iti povestesc asta? Pentru ca urmeaza sa-ti spun cate impresii despre experienta mea la schi si cate emotii si trairi am avut din clipa in care am ajuns pe partie.

Dupa ce am inchiriat echipamentul de schi, am urcat veseli in telecabina pana la cota 1400, in Sinaia apoi am luat telescaunul. De-aici a-nceput aventura! Fiecare minut petrecut in telescaun a reprezentat o provocare pentru mine. Era atat de frig incat simteam ca imi ingheata si oasele pe mine. Am inceput sa cant numai de dragul de a avea impresia ca timpul trece mai repede. Si nu orice cantec! Erau -13 grade Celsius afara.

Hop si gata, suntem la cota 2000! Sa ne fi vazut privirea si zambetul de pe buze cand am coborat. Da, zambeam! Aveam toti genele si sprancenele albe, parul alb, devenisem dintr-o data personaje dintr-un basm cu happy end. Momentul nu avea cum sa nu fie imortalizat cu un #selfie specific anului 2014.

Schi

Am urcat pe schiuri si primul lucru pe care l-am invatat a fost: cum sa ma ridic. La cate cazaturi am avut, mi-ar fi fost tare greu sa ma ridic fara sa stiu cum sa o fac mai simplu! Ulterior am invatat cum sa cad, apoi regulile de baza pentru a schia. Multumesc instructorului meu de nadejde – V.G.

Cine stie sa mearga pe patine sau pe role, invata mai usor sa schieze, cel putin asta e impresia pe care mi-a lasat-o. Cum urci pe schiuri, te iau toate starile…, mai ales daca prinzi un pic de viteza si nu prea stii cum sa te opresti. Apoi sunt si zonele mai abrupte, care m-au facut sa ma-ntreb daca partia chiar era pentru incepatori?! Cand inca nu stii bine sa te misti in zig-zag, ai impresia ca te duci la vale si nu prea reusesti sa te controlezi. Oricum, prima impresie de la schi este ca am simtit adrenalina maxima. In plus, ce mi-a placut in mod special pe partie a fost atitudinea oamenilor. Se opreau sa te intrebe daca esti ok, in cazul in care ai cazut, te ajutau sa te ridici, iti ofereau sfaturi, socializau cu tine. Intr-un cuvant: empatici! Jos casca de schi pentru asta!

Unde_sa_mergi_la_ski_in_2013(Sursa) 

Merita sa mergi macar o data la schi, sa vezi daca iti place, daca ti se potriveste acest sport de iarna etc. Dar fara echipament special nu iti recomand sa urci pe munte, nici macar pana la cota 1400. Nu stii niciodata ce se poate intampla si nici cum va fi vremea, asa ca e mai bine sa fii pregatit.

Spor la schiat!

 

 

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *