Atitudinea face diferența!

Știți ce s-a schimbat covărșitor față de perioada în care domneau regi și regine și se organizau ospețe mărețe la curțile lor, dar și bătălii care au rămas în istorie?

Atitudinea femeii!

De la frumoasa adormită care putea fi salvată doar de un prinț fermecător, regina care stătea mândră la brațul regelui în momentele de glorie și care avea obligația și onoarea de a-i face urmași, am ajuns la perioada în care femeia se bucură de independența sa, este pregătită să se descurce în orice situație, pune cariera pe primul loc și (nu mai) are nevoie de un bărbat pentru a se simți protejată. Rebelă și nonconformistă, femeia ia singură decizii, acționează, se zbate pentru fiecare lucru din viața ei și obține ceea ce-și dorește. Însă, cu toate acestea, ceva lipsește. Deși este împlinită și împăcată cu ea însăși, simte că are nevoie de o persoană alături de ea, căreia să-i împărtășească trăirile, sentimentele, gândurile și dorințele pe care le are, o persoană pe umărul căreia să găsească mereu sprijin.

Katty Perry

(Sursă)

Așa cum ne învață și poveștile pe care ni le citeau părinții atunci când eram mici, fiecare prințesă are nevoie de un “prinț” în viața ei. Că vine pe un cal alb sau un ferrari, nu mai contează. Important este să vină! Căci haideți să recunoaștem: orice femeie visează ca, măcar o dată în viață, să-și întâlnească jumătatea.

Stau uneori și mă gândesc: oare ce le trece prin minte bărbaților în momentul în care decid să cucerească/să agațe o femeie? Las la o parte răspunsul primar pe care l-ar oferi orice bărbat și încerc să vizualizez câteva întrebări pe care și le-ar pune:  Cum să facă să-i capteze atenția? Ce lucruri îi plac și cum să o determine să le facă împreună? Poate ar fi bine să o tachineze puțin?

Oricum, las bărbații să continue șirul întrebărilor imaginare și mă mut pe terenul meu: cum gândesc femeile (sau mai degrabă perspectiva mea).

Aranjată, frumoasă, parfumată, cu o ținută sexy și cu o atitudine de regină, femeia își dorește să fie admirată, impresionată și cucerită. Iar, dacă ar fi să se păstreze tradiția din povești, când prinții trebuiau să treacă prin anumite probe pentru a cuceri și a câștiga mâna unei prințese, femeile ar pune bărbații să facă același lucru și în ziua de azi. Cu ajutorul unei sfătuitoare, de obicei prietena cea mai bună, ar inventa minim 3 probe pe care orice bărbat ar trebui să le treacă pentru a ajunge la inima ei, însă asta nu garantează că o va și cuceri pentru tot restul vieții.

Astfel, ghidată de îndrumările sfătuitoarei, femeia ar pune pețitorii care ar avea tupeul să se apropie de ea, să facă următoarele lucruri:

Proba 1: Să o impresioneze cu abilitățile lor cognitive. Știu, nu vă așteptați la asta, însă chiar este un aspect care contează, care face diferența!

Proba 2: Să o convingă că vor fi un pilon de nădejde atât la bine, cât și la greu. Nu e ușor să întemeiezi o familie. Este nevoie de implicarea ambelor părți, cât și de răbdare, înțelegere, respect etc.

Proba 3: Și pentru că orice femeie este rebelă în felul ei și îi plac lucrurile nonconformiste, ultima probă pe care o va da va fi legată de abilitățile de cuceritor ale bărbatului. Și aici nu mă refer la lucruri obișnuite (declarații de dragoste, promisiuni etc.), din contra, este vorba de activitățile care i-ar oferi o senzație unică femeii, care ar provoca-o și ar scoate-o din zona de confort.

Oare la ce soluții s-ar gândi pețitorii pentru a îndeplini această probă? Cred că unii ar alege să-i ofere femeii o senzație pe care nu a mai avut-o până acum sau ar convinge-o să încerce ceva nou: să sară cu parașuta, să escaladeze cel mai înalt vârf de munte din lume, să învețe să piloteze etc. Alții, care au o latură romantică, ar alege să gătească o cină exotică, cu bucate de care femeia nici măcar nu a auzit; ar duce-o într-o poieniță cu flori, iar lega ochii și ar pune-o să miroase florile, să ghicească numele lor, după care i-ar povesti despre un parfum îmbietor pe care îl poți obține combinănd alături de flori (celosia), fructe (fructe de pădure) și alte esențe (esenţă de praline) și ar cuceri-o cu promisiunea că dacă ar fi să facă un parfum, i-ar da numele ei.

Fiecare ar încerca s-o cucerească în felul său, depunând eforturi duble, mai ales că ar ști că ultima probă este eliminatorie.

O femeie care este în căutarea prințului mult așteptat, știe ce vrea, iar acest lucru o determină să fie mai selectivă, dar în același timp hotărâtă. Va ține cont de sfaturile oferite de prietena ei, însă va alege cu inima.

Prin urmare, dacă vreți să cuceriți inima unei femei, nu mai stați pe gânduri, știți deja probele pe care trebuie să le treceți.

Start! Action!

P.S: Știți ce diferențiază o prințesă din perioada contemporană, de una din din poveștile copilăriei?

ATITUDINEA!

Acesta ar trebui să fie și lucrul pe care ar trebui să-l aibă orice bărbat care vrea să cucerească inima unei femei 🙂

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2013

comments

  • Alina Gaina

    Depinde de atitudinea femeii, dacă bărbatul va hotărî să treacă prin toate cele trei probe, dacă nu se va lăsa impresionată după trecerea primei.

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *