Atunci, acum sau mâine?

Uneori am impresia că am uitat să trăim în prezent.

Suntem cu gândul la trecut, la toate faptele și lucrurile care ne-au afectat, la oamenii pe care i-am întâlnit (care ne-au influențat în bine sau în rău) sau la momentele de glorie pe care le-am avut.  Ne trezim cu gândul la ziua de ieri, la activitățile și situațiile prin care am trecut și uităm că suntem într-o nouă zi, care ne aduce noi provocări și ne pune în situații variate, la care trebuie să găsim soluții ACUM.

Nu reușim bine să ne trezim din mrejele trecutului, că începem deja să ne gândim la viitor. Ne setăm obiectivele pentru perioada următoare, facem planuri pentru timpul liber și stabilim să petrecem cât mai mult timp cu prietenii noștri, să citim cărțile pe care le-am inlcus în lista celor obligatorii și ne propunem să practicăm hobby-uri pe care le-am descoperit de curând sau încă din copilărie. Viitorul sună bine, îl vizualizăm în culori deschise, îl percepem pozitiv și abia așteptăm să punem în aplicare ceea ce ne-am propus. Ne entuziasmăm la gândul că am putea merge la un concert la care ne dorim, că am putea cunoaște pe cineva pe care voiam de mult timp să-l întâlnim sau că trebuie să planificăm o petrecere pentru un prieten drag.

Trecutul face parte din viața noastră, la fel cum și viitorul. Dar în egală măsură face parte și prezentul, pe care ar trebui să-l trăim acum, aici, în acest moment.  De ce să nu ne bucurăm de un zâmbet pe care ni l-a oferit un străin pe stradă, de o glumă făcută de colegii noștri sau de oportunitatea de a lucra la un proiect, în care îți poți dezvolta abilitățile și poți experimenta lucruri noi. De ce să nu facem astăzi o surpriză unui prieten, să nu dăm un apel unui cunoscut pe care nu l-am contactat de mult timp sau să nu ne ducem la un eveniment la care am putea cunoaște oameni noi sau pur și simplu am putea petrece frumos câteva ore?!

Haideți să lăsăm în urmă trecutul, să încercăm să trăim prezentul, pentru a avea un viitor așa cum ni-l imaginăm. Haideți să trăim clipa! Iar dacă ne mai zboară uneori gândul la momente din trecutul nostru, haideți să căutăm să vedem partea bună, să apreciem ceea ce am făcut, am simțit sau am trăit atunci.

Tu ce alegi: atunci, acum sau mâine?

Un editorial pe care l-am făcut pentru site-ul BUZZ!Camp .

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *