Big Game / Ținta: Președintele

Cum demonstrezi că ai devenit bărbat dacă te-ai născut în Finlanda? Simplu: la 13 ani pleci la vânătoare! Dacă te întorci cu coarnele cerbului, înseamnă că ești o persoană puternică, demnă să porți numele familiei și să devii bărbat.

Însă când ținta din fața arcului nu mai este cerbul vizat ci chiar președintele Americii, te întrebi oare ce e mai important: un cerb sau viața celui mai puternic om de pe planetă? Oskari, băiatul de 13 ani, este pus în fața faptului împlinit și decide să ducă acasă un alt trofeu, mai mare decât cel pe care l-ar aștepta tatăl său. Prin ce peripeții trece alături de președinte în 24 de h de la momentul în care  avionul acestuia este doborât, vă invit să descoperiți în film.

“Big Game”/”Ținta: Președintele” m-a impresionat nu atât pentru acțiunea filmului, cât pentru peisajele care îți fură privirea. Sunt pitorești și extraordinar de frumoase.  Iar felul în care au fost filmate, scoate și mai mult în evidență splendoarea lor.

Big Game

Filmul îi are în rolurile principale pe Samuel L. Jackson, Ray Stevenson și Onni Tommila. M-a amuzant într-un fel combinația « exotică »  dintre actorii Samuel L. Jackson și Omni Tommila, dar cred că tocmai acest lucru a făcut ca filmul să fie mai vesel.

Despre “Big Game”/”Ținta: Președintele” am două lucruri să vă mai spun, două replici care mi-au rămas în minte din momentul în care le-am auzit:

  1. Câteodată nu trebuie să pari dur, ci trebuie să fii dur!
  2. Viața e mult prea scurtă să nu-ți permiți să savurezi o prăjitură.

Bine spus, nu-i așa?

V-am pupat. Merg să mănânc o prăjitură 🙂

 

“Big Game”/”Ținta: Președintele”, în regia lui Jalmari Helander, este distribuit de Ro Image 2000 și Prorom și poate fi vizionat de vineri (27 martie 2015) în cinematografele din toată țara.

comments

  • Emil Calinescu

    Citatele alea 2 par ideale pt profilul lui Poptamas. Sper, totusi, ca filmul e mai mult decat atat. Are distributie buna, are trailer bun, deci il voi vedea. Sper, totusi, ca dialogurile sa nu fie atat de seci si inutile precum cele 2 replici.

    • Sofia

      Replicile nu sunt deloc inutile. Poate ca scoase din context par asa.Dupa ce vizionezi filmul, astept impresiile tale intr-un comentariu :)Vizionare placuta!

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *