Usborne_Frunzaresc-8

Cartile Usborne – fascinatia copiilor (INTERVIU)

Despre cartile Usborne am auzit prima oara de la mamici. Am citit apoi mai multe despre ele pe grupurile de parenting, unde mamicile aveau numai cuvinte de apreciere despre carti. Cand Damian a primit prima carticica Usborne, eram tare curioasa sa o citesc, sa vad ce contine etc. Pata de culoare l-a atras si pe Damian, care a vrut din start sa o rasfoiasca. Este printre putinele carti pe care si acum iubeste sa o rasfoiasca.

Ca sa intelegeti cum sunt cartile Usborne, de ce le adora cei mici si de unde pot fi achizitionate, am stat de vorba cu un reprezentant Usborne in Romania, Cristina Iosef 🙂

Frunzaresc.eu: Cartile Usborne sunt foarte cunoscute si apreciate in Marea Britanie, iar de ceva timp si in Romania. Povesteste-ne putin despre ele?

Cristina Iosef, distribuitor Usborne: Usborne este una dintre cele mai bune edituri din Marea Britanie. Are peste 3000 de titluri, iar cartile sunt potrivite pentru copiii intre 0 luni -18 ani. Ele sunt structurate pe multe nivele: carti de povesti, carti de invatat o limba straina (franceza, germana, italaiana, spaniola, araba, chineza etc.), carti de cultura generala, carti cu stickere, carti de matematica, biologie etc. si lista poate continua.

Frunzaresc.eu: Care este aportul lor in dezvoltarea celor mici si ce le capteaza atentia?

Cristina Iosef, distribuitor Usborne: Marele avantaj al cartilor Usborne este ca sunt scrise intr-o maniera placuta si usoara. Cei mici invata despre corpul uman sau despre lumea inconjuratoare cu ajutorul clapetelor (ferestrelor), paginilor care odata desfacute devin ca un poster mare de format A3 si nu in ultimul rand cu ajutorul stickerelor reutilizabile, preferatele copiilor de orice varsta :). Ca sa nu uitam de cartile pe sistem wipe-clean (cu o carioca speciala cei mici pot sa scrie si sa stearga ce au scris de nenumarate ori), care ii ajuta pe cei mici sa invete sa scrie.

Sunt carti de calitate, ce atrag foarte mult copiii prin coloristica si continutul lor.

Frunzaresc.eu: Cartile Usborne sunt pe diferite teme (iarna, Craciun, flori, animale etc.) si sunt recomandate pentru diverse categorii de varsta. Ce carticica este potrivita pentru un bebelus de 1 an, de exemplu?

Cristina Iosef, distribuitor Usborne: Imi este foarte greu sa pot alege DOAR o carte. Cartile pentru aceasta categorie sunt foarte bine conturate. Sunt foarte apreciate cartile de tipul Fingertrail (cei mici urmaresc cu degetul un traseu), cele cu mesaj sonor (atentie: sonorul unor astfel de carti este in concordanta cu valoarea de decibeli acceptata la nivel mondial pentru copiii de varste mici), cat si cartile din seria “That’s not my…” sau “Play book” (carti senzoriale – au diferite texturi, pe care cel mic le va atinge cu mare placere).

Si totusi, ca sa raspund la intrebare, as spune ca din punctul meu de vedere, cea mai complexa carte Usborne pentru un bebelus, ar fi: “Baby’s very first big play book” (in traducere ar fi – “Prima carte de joaca a bebelusului”). Aceasta carte este plina de culori vibrante, are si anumite sectiuni cu materiale textile (este senzoriala), are clapete si un panel cu 10 butoane sonore.

Frunzaresc.eu: De unde putem achizitiona astfel de carti pentru copii?

Cristina Iosef, distribuitor Usborne: In mod normal, in tara noastra, aceste carti se pot achizitiona de la orice distribuitor independent de carti Usborne. Si eu fac parte din marea familie a distribuitorilor de carti Usborne, asa ca va pot ajuta oricand sa faceti o alegere corecta. Va invit sa intrati pe grupul de Facebook  sau pe pagina, unde postez constant informatii despre carti, oferte si reduceri. 🙂

Frunzaresc.eu: Tu ai inceput sa distribui aceste carti in Romania cu ajutorul programului Usborne Books at Home?

Cristina Iosef, distribuitor Usborne: Da. Odata ce am aflat despre aceste carti, am decis sa le si “testez” impreuna cu copiii mei. Bineinteles ca au trecut testul cu brio si astfel am hotarat ca este momentul sa devin distribuitor de carti Usborne pentru Romania.

Frunzaresc.eu: De ce ne recomanzi cartile de la editura Usborne?

Cristina Iosef, distribuitor Usborne: In primul rand, datorita bucuriei pe care o provoaca celor mici. Nu cred ca exista copil care sa fi pus mana pe o carte Usborne si sa nu fie pe loc fascinat de ea. Apoi ar fi calitatea imaginilor, calitatea informatiilor si modul de prezentare structurat pe categorii de interes. Eu zic ca aceste carti merita toata atentia parintilor. Ele ofera o baza solida de informatii celor mici si nu in ultimul rand un stil deosebit si mai captivant de invatare.

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *