Cum folosim perna pentru gravide dupa nastere?

Pentru unii un moft, pentru alti o necesitate. Eu consider perna pentru gravide o necesitate in perioada sarcinii. Iar acum, dupa ce am trecut peste aceasta perioada, pot spune cu atat mai mult cat m-a ajutat perna pentru gravide.

In perioada sarcinii am avut nopti in care perna pentru gravide era singura salvare. Nu imi gaseam pozitia de somn potrivita pentru a adormi si ma chinuiam ore in sir. Insa cu ajutorul pernei pentru gravide reuseam de cele mai multe ori sa ma odihnesc. Au existat si nopti in care nici perna nu ma ajuta, dar bine ca macar au fost putine 🙂 Despre cum am folosit perna pentru gravide in perioada sarcinii ma mai scris aici.

perna-mea-2

(Sursa poza)

Acum insa, dupa nastere, am ajuns sa folosesc perna pentru gravide si pentru alte lucruri si ma bucur ca pot face asta. Pana la urma, este important sa putem reutiliza produsele pe care le cumparam si pentru alte activitati, nu-i asa?

Pana acum am folosit-o pentru:

  • Confort. La nastere mi s-a efectuat o epiziotomie, asa ca ulterior nu mi-a fost foarte confortabil sa ma asez. Pentru a mai reduce din dureri, ma asezam pe perna pentru gravide, pe care o puneam in doua sau in forma de cerc. Si uite-asa am trecut cu bine peste aceata perioada.
  • Ca suport pentru cap. Cand alaptez ziua intinsa in pat, imi pun deseori perna pentru gravide sub cap, pentru ca este mult mai comod si confortabil in acelasi timp.
  • Ca suport pentru alaptare. Pe masure ce bebe creste, acumuleaza in greutate si nu este foarte usor sa-l tii in brate cat alaptezi. Asa ca perna pentru garvide este o solutie potrivita pentru ca poate fi folosita si pentru alaptare 🙂
  • Protectie. Cand alaptez noaptea intinsa in pat, prefer sa pun perna pentru gravide la margine, pe lungimea patului. In cazul in care eu adorm si Damian se misca sau se intoarce in pat, sunt linistita ca nu exista nicio sansa sa cada.
  • “Inlocuitor de sotie/sot”. Sotul meu o imbratiseaza cu multa caldura si doarme foarte linistit toata noaptea. Asa ca perna “ma inlocuieste” uneori :)). Am adormit si eu de cateva ori cu perna in brate si este foarte placut 😛

Voi pentru ce ati mai folosit perna pentru gravide?

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *