De ce eu? Pentru că…

Emilian Oprea/Cristian Panait

Cum ar fi să te trezești într-o zi și să nu mai ai nimic din ceea ce ai construit mai mulți ani la rând? Fără job, fără o perspectivă de viitor, fără oportunități.

Doar tu și visul tău care s-a spulberat.

Doar tu și realitatea dură.

Doar tu și un drum pe care trebuie să-l iei de la zero.

Doar tu și un sistem corupt care te-a eliminat  pe nederept. Un sistem care te-a crezut un prost, un inocent, un nimic, o cârpă pe care o pot folosi când vor, cum vor…

Tot ceea ce ai lucrat și pentru ce ai luptat o perioadă de timp a dispărut doar pentru că TU ai avut curajul să spui NU, ai făcut ceea ce ai considerat că este bine, ai prezentat lucrurile așa cum le vezi tu, ai ales să fii împotriva LOR, ai îndrăznit să iei atitudine…

De ce eu? Răspunul la întrebare este simplu: Pentru că șefii au decis asta!

Filmul De ce eu?, regizat de Tudor Giurgiu răspunde la aceste întrebări și prezintă un fapt real, care s-a întâmplat în România. Personajul inspirat de Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la 29 de ani, este jucat de Emilian Oprea. Actorul a reușit să se transpună și să transmită foarte bine anumite sentimente, momente, stări prin care a trecut procurorul.

De ce eu?

În film se remarcă și actrița Andreea Vasile, care din punctul meu de vedere a jucat IMPECABIL. Mi-ar plăcea s-o văd și în alte pelicule românești sau chiar internaționale.

Filmul mi-a captat atenția în special în partea a doua, când Cristian Panait rămâne fără job și prespective de viitor. Am stat concentrată și am trăit/retrăit alături de actorul Emilian Oprea toate momentele dure și triste pe care le-a interpretat.

Emilian Oprea

Filmul De ce eu? poate fi văzut în cinematografele din toată țara și este distribuit în România de  RO Image 2000, în colaborare cu Transilvania Film.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *