De la IceBucketChallenge la #KFCbucketChallenge

#IceBucketChallenge a apărut la momentul potrivit.

Pe căldura asta când de abia mai ai chef să ieși din birou, unde aerul condiționat este la temeperatura potrivită ca să poți supraviețui, o găleată de apă în cap te răcorește perfect.

Care este ideea din spatele campaniei umanitare?

Cei care își toarnă o găleată de apă rece în cap, trebuie să se filmeze făcând acest lucru, să doneze minim 100 de dolari pentru bolnavii care au o formă de scleroză și să provoace încă 2 persoane în timp de 24 de h.

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a acceptat provocarea lansată de un guvernator și s-a implicat în campania umanitară. Faimosul om de afaceri i-a provocat la rândul său pe Bill Gates, fondatorul Microsoft, pe partenera lui – Sheryl Sandberg  și pe Reed Hastings, directorul Netfix.

Bill Gates a acceptat provocarea lansată de Zuckerberg. El și-a construit singur un suport cu ajutorul căruia și-a turnat o găleată de apă în cap și a făcut donații.

Bill-Gates

Mișcarea a luat amploare în toată lumea.

În România, ieri, KFC s-a alăturat cauzei și a venit cu o provocare pentru consumatorii lor: 1 hot bucket for 1 ice bucket. Pentru fiecare găleată cu apă rece pe care cineva și-o toarnă în cap la KFC, compania va dona echivalentul unui Hot Bucket, care costă 32 de lei, pentru Asociatia Pentru Boli Rare din România.

Încurajez astfel de inițiative și consider că orice ajutor în scop umanitar este binevenit oricând. Numele pesoanei sau al companiei care îl oferă fiind irelevant.

Să auzim cât mai des de astfel de provocări! 🙂

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *