Decod3 Rooms: sa evadam, zic!

Saptamana trecuta mi-am inceput weekend-ul cu un maraton de 3 escape room-uri, la Decod3 Rooms. Este prima mea experienta de acest fel si a fost… FENOMENALA 🙂

Alaturi de 5 oameni motivati si dornici sa evadeze, m-am distrat, m-am consumat, m-am agitat, dar am si invatat lucruri noi. Fiecare experienta la un escape room este diferita si desi ai impresia ca va fi simplu pentru ca ai mai iesit si din alte camere, nu este deloc asa.

La Decod3 Rooms am evadat din trei camere: The Tomb (40minute si 1o secunde), The Frameup (25 minute si 46 secunde) si Serial Killer (51 minute si 21 secunde). Pana acum timpul de 25 minute si 46 de secunde este cel mai bun obtinut la un escape room.

Decod3 Rooms

(Sursa)

Camera The Tomb este decorata in stil egiptean si are urmatoarea poveste: esti un arheolog care a descoperit un mormant egiptean in care ai ramas blocat alaturi de echipa ta si ai la dispozitie o ora sa iesi pana ramai fara oxigen. Vei avea multe indicii care te vor ajuta sa evadezi, insa si abilitatile de bun “sapator/cautator” sunt indispensabile aici.

Noi am reusit sa iesim la timp din mormantul care ne-ar fi adus moartea. Tu ai putea? Iti recomand sa intri in The Thomb sa incerci pe propria piele cum este sa desluseti puzzle-ul care va deschide usa mormantului egiptean.

In camera The Frameup esti prietenul detectivului Smith si ai la dispozitie o ora sa gasesti indiciile care arata ca el nu este vinovat de realizare unei crime. Vei reusi? Noua nu ni s-a parut foarte dificil. Tocmai de aceea am si obtinut un rezultat bun, foarte apropiat de cel pe care l-a avut echipa care detine recordul (a evadat in 20 de minute).

Camera Serial Killer este mai greoaie, dar si foarte interesanta. Pe langa decorul care parca este desprins dintr-un film de groaza, faptul ca din start esti incatusat de bara, fiind pus in situatia de a te elibera mai intai, face evadarea si mai provocatoare. Dupa ce te eliberezi din catuse trebuie sa gasesti indiciile care te ajuta sa iesi din camera inainte sa devii victima criminalului care omoara cu sange rece, despre care ai auzit zilele trecute la stiri.

A fost o adevarata provocare sa iesim din Serial Killer, mai ales pentru ca stiam din start ca este o camera din care se evadeaza mai greu (in jur de 20% dintre persoane reusesc sa iasa din camera). Dar am reusit! Ultimul indiciu ne-a ingreunat evadarea, dar macar am invatat cum sa folosesc o metoda de comunicare veche, dar inca foarte actuala.

Decod3 Rooms

La final, am plecat de la Decod3 Rooms plina de energie si fericita ca am reusit sa evadez alaturi de o super echipa, din toate cele 3 camere.

 Daca nu ai fost pana acum la un escape room, iti recomand sa incepi cu The Frameup si apoi sa continui cu celelalte doua camere. Spor la evadat!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *