Digital Marketing Forum 2015

Digital Marketing Forum

Astăzi am participat pentru prima dată la Digital Marketing Forum, evenimentul destinat oamenilor de marketing, comunicare și publicitate. Am aflat informații despre promovarea în mediul online, trendurile anului 2015 și strategiile de marketing care vor avea cea mai mare influență.

La eveniment au susținut prezentări atât speakeri români, cât și profesioniști din alte țări. Pe parcursul zilei am ascultat sfaturi oferite de invitați, care au jonglat cu engleza și/sau româna în timpul prezentărilor.

Digital Marketing Forum

Acestea sunt lucrurile pe care vreau neapărat să le împărtășesc cu voi :

 1.  Jeremy Spiller: One idea multiple assets: tweets, Facebook Posts, Slide share, blog, video, email, PR etc. Folosirea mai multor canale pentru promovarea unei idei va aduce un rezultat cu 300% mai mare. Totodata, Jeremy ne-a reamintit sa nu uitam de un instrument caruia nu i se mai da atat de multa importanta în ultima perioadă – EMAIL-ul. Email-ul trebuie sa conțină cele mai importante informații despre tine (în semnătură).
 2. Stefanos Karagos: Don’t just follow the trends! Experience through content”. Folosește conținutul pe care fanii tăi îl generează (răspunde la comentarii, dă share etc.)
 3. Alex Cernatescu:Hiper-personalizarea = customizarea experiențelor consumatorului. Make interaction feel more human. Make clients really feel in center.
 4. Deyan Shivarov: A brand in need is a brand indeed.
 5. Raluca Kisescu: Define your style and stick to it! După ce ți-ai stabilit stilul, incluzi digitalul în orice activitate de business și îți construiești strategia în jurul audienței.
 6. Claudiu Fracas: marketing-ul afiliat creste performanta cu 10-20% la vanzarile existente
 7. Andrei Georgescu: Marketing-ul este un job 24/24 h, 7 zile pe saptamana. Marketerii ar trebuie să țină cont de Win Back Email (ex : turim – daca cineva a cumpărat cazare la un hotel, îi trimiți altă ofertă pe email dupa ce a trecut o perioadă de 4 luni).
 8. Eugen Potlog : marketing automation – Free giveaway  (de exemplu: 10 lucruri despre cafea); Collect data (ce tip de cafea ii place unui client) ; Send download link (cu informații despre cafeaua lui preferată).
 9. Bogdan Nedelcov: Rata de deschidere a unui email de pe mobil va ajunge la 60% în 2016. Deschiderea pe ore: în afara orelor de muncă, de pe mobil sunt deschise mai multe email-uri decât de pe laptop.
 10. Adrian Enache: 98% dintre oameni nu mai dau scroll, se uită doar pe prima pagină a site-ului (în industria auto). Două idei importante legate de conversion rate optimization: înainte de a lansa reclama, fă o analiză ; learning la finalul campaniei (interpretare de date pentru industria în care activezi)
 11. Ionuț Munteanu: Faceți campanii de retargetare pe Facebook, YouTube, Google Search și puneți accent pe segmentarea complexă a audienței. Pay Per Click Marketing nu este doar pentru vânzarea direct, poate fi folosit și pe Facebook, Google etc.
 12. Adrian Alexandrescu: Toate poveștile pe care le spun oamenii se pot grupa în 7 stereotipuri / categorii (conform Christopher Booker: The Seven Basic Plots of Storytelling).

Pentru mine acest eveniment a fost o oportunitate perfectă să aflu mai multe despre marketing-ul afiliat, email marketing, rata de coversie și pay per click. Totodată, noutățile din domeniul tech, despre care ne-a povestit Alexandru Cernătescu (de ex: mănușa care imită o boală, aparatul care te face să simți care sunt simptomele pe care le are un pacient) îmi vor fi de mare ajutor pentru campaniile viitoare.

Despre rolul evenimentelor care te ajută să te dezvolți ca profesionist (în cazul meu evenimentele de marketing, comunicare online, PR, social media etc.) am mai scris aici.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *