Discutam despre oras la o noua editie UrbanEye

Iti place orasul in care locuiesti? Adori strazile luminate pe care plimbi in miez de noapte? Dar arhitectura si cladirile istorice pe langa care treci in fiecare zi?

Hai sa afli mai multe despre orasul in care stai prin intermediul filmului! UrbanEye (11-15 noiembrie) este primul festival din Romania care promoveaza discutia despre oras prin intermediul filmului – documentar, artistic, scurt metraj sau animatie. De ce? Pentru a trezi interesului publicului larg pentru oras si arhitectura si pentru a constitui o platforma care aduce impreuna oamenii interesati de mediul in care traiesc.

Festivalul va aduce pe ecranul cinematografului o selectie oficiala de filme, in premiera pentru tara noastra, care urmaresc teme legate de felul in care alegem sa locuim in orasele lumii. Din program fac parte si productii premiate la festivaluri internationale, precum The Land of Many Palaces (China, 2015) sau Tomorrow We Disappear (India, 2014).

UEFF2_v1

O premiera a editiei din 2015 o reprezinta sectiunea dedicata productiilor care abordeaza subiecte legate de realitatea romaneasca (indiferent daca sunt productii autohtone sau straine, important este ca subiectul sa fie legat de Romania). Filmele din aceasta secțiune sunt alese în urma unei competiții deschise pe plan internațional, iar cel mai bun film va primi premiul UrbanEye.

In paralel cu proiectiile din festival, vor avea loc si ateliere si evenimente pentru copii si adolescenti. UrbanEye organizeaza impreuna cu asociatia Vira atelierul pentru liceeni „Primul meu film documentar”, scurtmetrajele realizate in cadrul acestuia urmand ss fie proiectate in cadrul festivalul. Asociatia de-a arhitectura se alatura si anul acesta festivalului si va organiza ateliere pentru copiii cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani.

Nu uita sa-ti faci timp in programul tau si pentru UrbanEye (11-15 noiembrie)!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *