Escape Room – evadează acum!

Se spune că jocul este începutul cunoașterii. Când suntem mici învățăm multe lucruri prin joc, dar și prin intermediul experiențelor. Când ajungem mari, nu renunțăm la joacă, ci găsim alte modalități prin care ne putem juca și experimenta lucruri noi. Eu spre exemplu merg la bowling, paintball, laser tag, joc boardgame-uri, iar de curând am descoperit ceva nou: escape room challenge.

Smart Escape

Pentru cine nu știe ce reprezintă escape room challenge, vă spun doar atât : este un joc în care scopul principal este să găsești cheia de la camera în care ești încuiat, totul într-o perioadă de timp delimitată (de obicei 1 h). Ai la dispoziție câteva indicii și perspicacitatea ta.

Despre prima mea experiența la acest joc am scris aici. Acum însă vreau să vă povestesc despre cea de-a doua experiență, care a fost total diferită. Săptămâna aceasta am fost cu 7 bloggeri (Laura Pîrlog, Emil Călinescu, Raluca Uluiteanu etc.), care îmi sunt și amici, la Smart Escape.

Smart Escape este localizat pe Vasile Lascăr, nr.62. Cum intri în local, dai de prima provocare : trebuie să găsești cheia care deschide ușa spre camera în care este recepția. M-a surpins pozitiv această provocare și m-a făcut mai curioasă. Abia așteptam să văd ce urmează.

Smart Escape

La Smart Escape sunt 3 camere : “Închisoarea de maximă siguranță”, “Biroul Securității” și “Laboratorul de experimente”. Momentan doar una este funcțională: “Închisoarea de maximă siguranță”, prin urmare am intrat în această cameră.

Însă, până a păși pragul închisorii, ca la orice condamnat obișnuit, ni s-au pus cătușele pe mâini și apoi am fost conduși în celulă, unde ni s-a legat și un picior. A fost o experiență UNICĂ. Am trăit o senzație neobișnuită, un fel de curiozitate amestecată cu puțină panică.

Nu o să vă dezvălui nimic despre joc, însă o să vă spun că cel mai important este să vă implicați și să aveți spirit de echipă. În plus, un pic de matematică nu strică 🙂 . Noi, #blogger57 (așa am denumit echipa), am ieșit din cameră în 57 de minute. Eu sunt mulțumită de rezultat și abia aștept să merg și la “Biroul Securității” și “Laboratorul de experimente”, când vor fi gata.

Smart Escape

Pe cei de la Smart Escape îi găsiți pe Facebook sau pe site, iar prețul unui joc aici. Ia-ți gașca și hai la escape room! Cu cât sunteți mai mulți, cu atât aveți prețuri mai bune 🙂

Vouă v-ar plăcea să jucați escape room?

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *