European CSR Lessons – ediția a II-a

(Sursa)

Am primit invitația de a participa la European CSR Lessons în urma unui concurs desfășurat pe pagina de Facebook a site-ul www.responsabilitatesociala.ro. European CSR Lessons este deja la a doua ediție și se bucură de aprecierea și susținerea a numeroase companii și organizații non-guvernamentale (în special a ong-urilor). Evenimentul a început cu studiile de caz susținute de Karl Resel (Denkstatt Austria – Head of the corporate sustainability team), Laura Sgârcitu (Coca-Cola HBC România – Public Affairs & Communication Specialist, Community Programs), Ingo Niessen (Sonae Sierra – Managing Director), Aglaia Ntili (Center for Sustainability & Excellence – Global Training and Partnerships Manager) și Barbara Janker (WWF International – Corporate Partnerships), pe tema reducerii impactului de mediu. Fiecare prezentare a adus ceva nou în felul său, însă pe mine m-au impresionat, în special, câteva idei expuse de speakeri.

Laura Sgârcitu a vorbit despre cele trei tipuri de apă: blue water (folosită pentru irigare și fabricație), grey water (apa folosită în gospodării) și green water (pentru plante) și modul în care schimbările climate au schimbat raportul de green water existent în lume. Reprezentanta Coca-Cola HBC România a prezentat strategia companiei de a reduce consumul de apă în România. În 2012, acesta a fost redus cu 50%, o performanță considerabilă dacă ne gândim că pentru o sticlă de Coca-Cola de 0,5 l se consumă în jur de 35 de litri de apă.

(Sursa)

Ingo Niessen a prezentat situația mall-urilor verzi din Europa. Mall-urile au devenit centre de atracție pentru numeroase persoane, iar compania Sonae Sierra a decis să investească în construcția și întreținerea unor mall-uri verzi, care să aducă beneficii majore comunității în care sunt localizate: folosesc apă de ploaie pentru grupurile sanitare, lumina este pe bază de senzori, locuri de parcare gratuite pentru cei care vin cu familia la mall (4-5 in mașină), aranjamentele florale folosite în mall sau în jurul acestuia sunt formate doar din flori din zonă, pentru a reduce cheltuielile pentru întreținerea lor etc.

În cea de-a doua parte a zilei, începînd cu 13.30, Georgiana Mirela Mincu (BCR – Specialist Relații Comunitare), Esther Hougee (Sustainalytics – Director Research Products Europe), Sebastian Mărcușanu (UniCredit Group – Manager, Corporate Sustainability), Laura Crow (Vodafone Group – Sustainability Analyst, External Affairs) și John Aston (AstonEco Management – President) au vorbit despre “Servicii și operațiuni responsabile”.

Georgiana Mirela Mincu a dezvoltat conceptul de afaceri sociale. Despre faptul că oamenii ar trebui să-și propună scopuri altruiste, iar profitul ar trebui să devină un mijloc și nu un scop al afacerilor sociale. Întreprinderile sociale sunt cele care: rezolvă o problemă socială, au o abordare de business, iar profitul este folosit în scop social. La acestea, Sebastian Mărcușanu a scos în evidență și importanța respectării standardului ISO 26000, GRI etc. de către companii, ceea ce ajută la oferirea unor servicii și operațiuni responsabile.

Ulterior, am asistat la o dezbatere pe tema: “Lecția crizei economice – mai poate exista profit sau progres tehnologic fără responsabilitate?”, moderată de Liviu Mihaiu (o prezență absolut fenomenală). Dezbaterea a început cu definirea CSR-ului (Corporate Social Responability). Astfel, participanții la dezbatere au considerat CSR-ul ca fiind: “marca altruistă a marketing-ului corporatist” sau ideea de “a fi bine, făcând bine!”. Dumitru Borțun a scos în evidență obligația morală și legală de care trebuie să ținem cont în cadrul companiilor și ideea de a trece de la maximizarea profitului, la optimizarea sa. Domeniul CSR-ului va trece prin câteva perioade: de la legalitate – I vârstă a CSR-ului, la conformare (perioada în care companiile vor face campanii de CSR pentru că este la modă), apoi voluntariatul (care se face din proprie inițiativă) și în final se va ajunge la buna guvernanță (adoptarea CSR-ului ca politică în cadrul companiei).

În final, participanții la dezbatere au coinchis faptul că nu contează suma cheltuită, ci impactul pe care campania de CSR a avut-o asupra comunității. Însă, din păcate, în ultimii ani sumele din bugetele companiilor alocate proiectelor de CSR au scăzut considerabil. Ceea ce ne determină să adresăm următoarea întrebare retorică: 0.0001 %  din bugetul unei companii este suficient pentru a acoperi o obligație pe care fiecare companie o are față de comunitatea în care își desfășoară activitatea?!

Seria evenimentelor pe tema CSR nu se încheie aici. În luna iunie 2012 va avea loc Rio + 20, o conferință care va aborda subiectul dezvoltării durabile. Cercetători, organizații, cetățeni și lideri din întreaga lume vor discuta despre 10 subiecte globale: Oceans; Food and Nutrition Security; poverty; Solutions to Economic Crises; Energy for All; Water; Economics of Sustainable Development; Cities & Innovation; Unemployment and Migration and Forests). Până atunci însă, dacă aveți recomandări pentru aceste subiecte, care să fie prezentate în cadrul acestui eveniment, puteți să accesați pagina https://www.riodialogues.org/   și să vă expuneți părerea.

Be responsible, share!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *