Modern Dad's Challenges

Eveniment de parenting Modern Dad’s Challenges

Relatia dintre tata si copil este un speciala. Ea difera de cea dintre mamica si copil, dar este foarte importanta in dezvoltarea si evolutia celui mic. Tatii, alaturi de mame, pun bazele dezvoltarii fizice, emotionale si psihice ale copilului. Fiecare are rolul lui si un aport important in acest proces.

Rolul tatilor s-a schimbat mult in ultimii 50-60 de ani. Daca generatiile anterioare, cum este cea a parintilor nostri, nu puneau atat de mult accent pe implicarea tatilor in cresterea copiilor, de cativa ani situatia pare sa se schimbe. Vad acest lucru in familia mea si la prietenii din jur.  Sotul meu vrea sa se implice si sa fie cat mai prezent in viata bebelusului. La fel si prietenii mei, care au devenit de curand parinti. Implicarea lor nu se rezuma doar la a face cumparaturi sau a se mandri cu odorasul lor, ci incepe inca din perioada prenatala (merg la ecografie cu sotia lor, se informeaza despre sarcina si schimbarile care au loc in organismul sotiei etc.) si continua dupa nasterea bebelusului, cu asumarea mai multor responsabilitati si o implicare mai intensa. Suportul pe care il pot oferi viitoarei mamici si ulterior intelegerea modului in care decurg lucrurile odata cu apariatia bebelusului in viata lor, ii apropie si ii pregateste pentru statutul de tatic si ii ajuta sa imbratiseze mai usor toate provocarile aferente acestei “meserii” pe care o vor avea pentru tot restul vietii.

Tatii isi doresc sa se implice si sa lege o relatie apropiata cu bebelusii lor, pastrand in acelasi timp un echilibru in relatia de cuplu. Insa de multe ori nu gasesc informatii adaptate nevoilor lor sau evenimente de la care sa plece cu raspunsuri la intrebarile si subiectele care ii intereseaza sau care le dau emotii (viata intima in perioada pre si post natala, temerea legata de cum se vor descurca cu bebelusul si ce activitati se faca impreuna, intretinerea familiei etc.). Desi exista multe surse de informare si evenimente dedicate parintilor din Romania, focusul este in cea mai mare parte pe rolul mamicii si ce trebuie sa stie pentru a se descurca in aceasta noua calitate, iar discursul vizeaza aproape exclusiv mamele.

Ca sa-i ajut sa depaseasca mai usor si sa inteleaga ce presupune fiecare etapa din momentul in care au aflat ca vor deveni tati, pana la postura de tatic, am initiat un proiect educativ dedicat exclusiv lor – Modern Dad’s Challenges, realizat si implementat cu ajutorul Creative Energy Corner. Vrem sa organizam o serie de evenimente de parenting dedicate taticilor, iar la fiecare editie sa dezbatem cu ajutorul unor specialisti, o tema de interes pentru tati. Prima editie va fi despre “Rolul tatalui in perioada pre si postnatala” si va avea loc pe 5 aprilie.

Modern Dad's Challenges

Iar in timp speram sa contribuim la crearea unei comunitati active si implicate de tatici, sub umbrela Modern Dad’s Challenges 🙂

comments

  • Ada Chindea

    O idee grozava! Cu siguranta va veni si Dl Sot, desi el este deja un super tatic implicat in cresterea celor doi copii. Tare frumoasa noua generatie de tatici! Felicitari pentru initiativa!

    • Sofia Frunza

      Il astept cu drag si cu multe informatii utile.:) Sunt sigura ca la eveniment va afla si lucruri noi. Intotdeauna exista loc de mai mult si este bine sa investim in dezvoltarea noastra.

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *