Ex Machina: sa vezi si sa nu crezi!

Pana unde poate ajunge evolutia tehnologica?  Cand de umana poate fi o femeie-robot? Inteligenta artificiala va reusi sa faca un pas atat de mare incat sa imite insasi emotiile OMULUI?

In filmul Ex Machina, distribuit de Ro Image, regizorul Alex Garland face un exercitiu de imaginatie si prezinta viziunea lui privind viitorul inteligentei artificiale. Filmul este foarte simplu, dar in aceasi timp extrem de complex.

Actiunea se petrece in casa lui Nathan, fondatorului unui celebru motor de cautare – Bluebook, care reuseste sa creeze o femeie-robot capabila sa aiba emotii. Caleb, un programator foarte inteligent, castiga un concurs care ii ofera sansa sa petreaca o saptamana in laboratorul din munti al lui Nathan. Acolo o cunoaste pe Ava (Alicia Vikander), o creatie incredibila a lui Nathan. Femeia-robot il va fascina atat de mult pe Caleb, incat il va determina sa faca lucruri care ulterior se vor dovedi a fi… fatale.

Ex machina

Modul in care este prezentata fata-robot, care este capabila sa simta, sa gandeasca, sa analizeze, sa te induioseze prin intrebari, pare real si ireal in acelasi timp. Filmul are multe momente care te pun pe ganduri si te lasa efectiv fara cuvinte.

Iar sfarsitul este pur si simplu mind-blowing. Se pare ca nimic nu este mai uman decat dorinta de a supravietui…

Iti recomand sa vizionezi filmul Ex Machina si sa ai parte astfel de o experienta altfel la cinema. De data aceasta nu efectele speciale sunt vedeta serii, ci insasi filmul, prin textul si mesajul pe care il transmite. Vizionare placuta! 🙂

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *