Festivalul Gustar – eveniment REPREZENTATIV pentru Republica Moldova

Gustar …nu mi-a lăsat un gust amar! Din contra, chiar m-a surprins în cel mai pozitiv mod posibil. De la organizare, locație (Orheiul Vechi), program, la trupe care au cântat și oameni care au participat, toate au făcut ca în final să iasă un eveniment aproape de perfecțiune.

Este pentru prima oară când particip la acest festival, dar cu siguranță nu ultima.

Gustar Festivalul Gustar

Sursa

Festivalul Gustar este o oportunitate extraordinară de a promova cultura, obiceiurile și tradițiile moldovenești, de a atrage turiști în Republica Moldova, cât și de a petrece weekend-ul într-un mod inedit.  Totul a fost gândit astfel încât să petreci timpul cât mai relaxat, într-un cadru bine organizat: brățări colorate pentru vizitatori (culori diferite în funcție de zilele pe care le petreceai la festival), punct de prim ajutor, ateliere interactive cu meșteșugari, târg de artizanat, bucătărie tradiţională, camping in zona festivalului, muzică din Balcani și centrul Europei, curtea copiilor, zona cărții, excursii turistice gratuite și vizitarea agropensiunilor din zonă.

În  zona de camping era o atmosferă relaxantă: tinerii cântau la chitară și se distrau în mod civilizat, povesteau experiențele lor, spuneau bancuri și se distrau. Iar când atmosfera s-a încins, au început horele, datul din cap (plete) și mișcările săltărete.

orheiul-vechi

(Sursa)

Tot pentru prima oară am vizitat și Orheiul Vechi, o zonă cu care Moldova se poate lăuda fără doar și poate. M-a impresionat mult priveliștea și relieful complex al rezervației.

Ne vedem la ediția a 4-a. Pe curând 🙂

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *