Gravura in lemn si piele by Matrioshka Handmade (INTERVIU)

Comunitatea din Popesti-Leordeni este minunata. V-am povestit despre ea aici, iar acum continuu cu o serie de interviuri realizate cu oameni speciali care locuiesc in zona si care au hobby-uri faine si foarte variate si care bucura zi de zi inima noastra cu tot felul de creatii si proiecte speciale. Asadar, astazi am stat de vorba cu Maria Para, initiatoarea proiectului “Matrioshka Handmade“. Va invit sa descoperiti mai multe despre pasiunea ei pentru gravura pe lemn si piele. 🙂

Maria Para

Frunzaresc: Cine este “Matrioshka Handmade” si cum a pornit aceasta pasiune pentru creatie si frumos?

Maria Para, Matrioshka Handmade: “Matrioshka Handmade” este tot ceea ce inseamna gravura pe lemn si piele, accesorii, bijuterii brodate. Totul a inceput din frageda copilarie. Am fost educata si crescuta  in acest stil, cu pasiune pentru creatie si frumos. Petreceam ore intregi alaturi de bunica, brodand goblenuri si studiind alte tehnici doar de ea stiute. Reusisem la un moment dat sa realizez pernite cap-coada si chiar sa reconditionez un tablou inceput de strabuni si care nu a fost dus la bun sfarsit pana atunci. Va imaginati cat de mandra eram 🙂 Bunicul m-a invatat caligrafia si arta impletitului. Imi amintesc primul covoras realizat din hartie, il pastrez si acum.

Matrioshka 5

Frunzaresc: In afara de lemn, cu ce materiale mai lucrezi?

Maria Para, Matrioshka Handmade: Gravorul imi permite sa ma joc si cu pielea naturala, nu doar cu lemnul. Am fost supusa unei provocari atunci cand mi s-a cerut sa gravez un portofel din piele. Am prins drag de la prima creatie si continui cu drag sa fac fericiti posesorii de portofele, curele si pantofi 🙂 Mai cochetez cu fetrul si lana in realizarea bijuteriilor brodate manual.

Fruznaresc: Unde pot fi admirate toate creatiile tale?

Maria Para, Matrioshka Handmade: Imi puteti face o vizita pe pagina sau pe blog.

Matrioshka 6

Frunzaresc.eu: Ce inseamna pentru tine proiectul “Matrioshka Handmade”?

Maria Para, Matrioshka Handmade: Suna interesant “proiect”, mai ales ca totul a pornit de la ideea de a-mi stoca undeva creatiile pentru admiratia personala, a prietenilor, a rudelor. Acum, daca stau bine si ma gandesc, a devenit deja un proiect recunoscut atat in tara, cat si peste hotarele ei.

“Matrioshka” in sine este binestiuta papusica din care ies si tot ies papusi mai mici. Asa s-a dezvoltat si proiectul meu, pas cu pas, dintr-o idee au rasarit altele, o poveste a adus cu sine alte povesti, usor usor capatand amploare. In prezent “Matrioshka Handmade” a devenit un proiect si mai aproape sufletului meu. Faptul ca pot face parte din povesti de viata, ca imi pot lasa amprenta in aceste povesti (prin personalizarea creatiilor), ma face si mai fericita!

Matrioshka 4

Frunzaresc.eu: Implici toata familia in realizarea creatiilor Matrioshka?

Maria Para, Matrioshka Handmade: Mai mult este implicat sotul, ma ajuta in lucrul cu lemnul. De cele mai multe ori contez pe parerea lui, este criticul meu. Fetita mea mai mare, cu siguranta a mostenit pasiunea pentru frumos, pentru ca nu e zi sa nu o vad creand ceva. Uneori ii cer si ei parerea in ceea ce fac.

Frunzaresc.eu: Spune-mi cateva ganduri despre comunitatea (de mamici, dar nu numai) din Popesti-Leordeni?

Maria Para, Matrioshka Handmade: Comunitatea de mamici din Popesti – Leordeni este una cu totul aparte. Este atat de placut  sa stii ca atunci cand ai nevoie de ajutor, incurajari, sprijin, sau pur si simplu un moment de a-ti petrece timpul cu cineva il poti gasi chiar langa tine.

Frunzaresc.eu: Daca ar fi sa ne recomanzi 3 lucruri realizate de tine, pe care sa le oferim celor dragi de sarbatori, care ar fi acelea?

Maria Para, Matrioshka Handmade: Recomand urmatoarele lucruri:

  • portofele gravate cu imagine sau mesaj
  • breloc, care poate fi daruit pe post de decoratiune de brad in prima faza
  • ceasuri gravate cu rama foto incorporata

Matrioshka 1

Daca va plac lucrurile pe care le creeaza Maria Para, le puteti aprecia cu un like. Iar pagina de Facebook Matrioshka Handmade 😉

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *