Guest-post Emil Călinescu: Blondele au simţul umorului

Despre blonde sunt multe stereotipuri: că ar fi proaste, că ar fi uşoare, toate neverificate încă. Un stereotip MI s-a verificat însă de fiecare dată: blondele au simţul umorului. Să vedem de ce?

Întâi şi întâi, trebuie să facem o precizare: există blonde naturale şi blonde vopsite. Majoritatea blondelor întâlnite de mine sunt blonde vopsite (mă rog, unele sunt şatene care de fapt şi-l mai deschid niţel). De ce e firesc ca o blondă vopsită să aibă simţul umorului? Simplu: ea ştie ce o aşteaptă, ea este deja pregatită pentru eventualele glume. Aşa că, probabil, se înarmează cu câteva glume cu blonde (cele mai hard), iar atunci când cineva îi zice o glumă sunt şanse ca ea să o ştie deja.

În al doilea rând, văzusem un studiu făcut de nişte cercetători (englezi parcă), care spunea că oamenii au impresia că blondele ar fi mai … simpatice şi mai inocente. Ce înseamnă asta? Că dacă ai o colegă blondă la birou, pe ea o vei trata drept persoana cu un simţ al umorului mai dezvoltat. Deci îţi vei permite să faci mai multe glume cu ea şi alte alea. Parul negru cică îţi dă senzaţia de seriozitate. Culmea, şi mie mi se pare la fel, însă există cercetători care au vrut să valideze ştiinţific aceste „păreri”.

Ar mai fi un al III-lea argument, care este de fapt o continuare al celor precedente (valabil, în special, tot pentru blondele vopsite): niciodată nu se va vopsi blondă o persoană super-sobră şi încuiată. Din acest motiv, din start, cele care se vopsesc blonde au un oarecare simţ al umorului.

Este adevărat, aceste lucruri nu se aplică în toate cazurile. Legile din ştiinţele sociale nu sunt precum cele din ştiinţele exacte, însă în majoritatea cazurilor cam aşa este.

Să vă zic însă un dezavantaj al faptului că blondele sunt obişnuite cu glumele pe seama lor: de ani buni NU reuşesc să tepuiesc nicio blondă de 1 aprilie (de fapt, e o singura excepţie, însă doar ea). Pe brunete ori pe roşcate le ţepuiesc uşor, pe unele chiar şi de 3 ori pe zi, însă pe blonde nu şi nu. E adevărat, blondele NU se supără pe mine pentru că am încercat să fac o glumă.

Numele meu este Emil Călinescu şi deţin următoarele bloguri: http://emilcalinescu.eu/, http://minunat.eu/ şi http://emilstudentulminune.wordpress.com/ (şi încă ceva: sunt blond natural 😛 ).

me&emil

În final fac o precizare: acest articol l-am dat special Sofiei, o blondă vopsită cu un simţ al umorului atât de dezvoltat. După ce o veţi cunoaşte imi veţi da dreptate: blondele AU simţul umorului. Salutări BLONDE tuturor!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *