Haideti sa fim Smart, in comunitatea Smart Change!

“Be the change you want to see in the world”, spunea Mahatma Gandhi. Daca vrem ca lucrurile din jurul nostru sa se schimbe, trebuie sa incepem cu NOI. Schimband modul in care gandim, vedem lucrurile din alta perspectiva, le simtim altfel si putem sa luam decizii mai bune. Despre schimbarile inteligente (Smart Change) pe care le putem face in viata noastra, am stat de vorba cu Mirona Radu, regizor si producator de film, co-initiatoarea Smart Change, un centru cultural-educativ non-conventional, situat in Bucuresti.

Smart Change

SoF: Mirona, spune-ne te rog, care este cea mai inteligenta schimbare pe care o poate face o persoana pentru dezvoltarea sa?

 

Smart Change: Cred ca este important sa ne iubim, sa ne pretuim mai mult pe noi insine si nu spun asta in mod egoist, sa ne punem pe noi in fata celorlalti, ci sa fim constienti ca traim propria noastra viata, ca suntem responsabili de alegerile pe care le facem la fiecare pas, ca nu traim viata altora. Frumos ar fi ca de fiecare data cand mergem la culcare, sa ne simtim un pic mai buni. Daca ne pretuim, vom pune pret si pe dezvoltarea noastra – profesionala, personala, spirituala.

SoF: Povestea Smart Change a inceput…

Smart Change: Cu un an si jumatate in urma, cand alaturi de sora mea, Catalina Radu, lector universitar la Academia de Studii Economice din Bucuresti, am pus bazele unui centru cultural-educativ non-conventional, un spatiu in care sa “inflorim”, sa ne exersam sensibilitatea, in care sa intalnim oameni frumosi interesati de o educatie continua, ca si noi, oameni carora le pasa de lume si de Celalalt.

Smart Change

Atat eu, cat si sora mea am calatorit mult si am participat la diferite workshop-uri peste hotare, insetate fiind de cunoastere si frumos. Vrem sa organizam si noi evenimente de la care oamenii sa plece imbogatiti si dornici de a aduce frumosul si binele in viata lor si a celor dragi lor.

SoF: Ce oportunitati de dezvoltare ai daca faci parte din comunitatea Smart Change?

Smart Change: Prin cursurile si evenimentele noastre punem accent pe dezvoltarea personala, prin cursuri de teatru,  fotografie, comunicare, public speaking si voice training, invatarea unor limbi straine alaturi de lectori vorbitori nativi si nu numai.

Prin serile culturale pe care le organizam cu ocazia sarbatorilor internationale, prin invitatii pe care ii aducem in spatiul nostru, prin dezbaterile de la serile de film ori  clubul de carte, incercam sa reliefam ca avem nevoie de Celalalt si ca e o reala bucurie sa-l descoperim pe Celalalt, care poate fi de alta cultura, de alta etnie, care poate avea alte valori si opinii.

Prin acest schimb de emotii si informatii ne largim orizontul si lucram la dezvoltarea noastra. Prin Smart Change, atat eu, cat si sora mea, vrem sa oferim stari de spirit, nu informatii seci.

SoF: Cursurile si atelierele pe care le organizati sunt tinute de profesionisti?

SmartChange: Lectorii nostri nu doar ca sunt profesionisti cu diploma, dar sunt si extrem de carismatici. Pentru cele mai multe ateliere avem mijloace distractive, atractive in predare: jocuri, proiectii etc. Pentru unele cursuri oferim si certificare ANC, cum ar fi cel de Manager de Proiect.

SoF: Cu ce este diferit centrul Smart Change fata de alte organizatii sau institutii care pun la dispozitie diverse oportunitati de dezvoltare personala sau profesionala (cursuri, training-uri, workshop-uri etc.)?

Smart Change: Smart Change este un spatiu foarte intim si prietenos. Nu te simti la scoala, te simti ca acasa, intre prieteni, in acelasi timp acumuland si inflorind. Poate ca asta e specific Smart Change, sa-ti faci prieteni aici si sa incepi sa construiesti frumos in tine si in cei dragi tie.

Smart Change

 

Smart Change

SoF: Ce fel de oameni ti-ar placea sa treaca pragul centrului?

Smart Change: Trebuie sa recunosc ca eu sunt o fire dificila. Voi preciza o restrictie mai degraba: aici nu e locul celor indiferenti, celor pasivi, celor care vor doar sa stranga diplome. In cazul acesta pot fi etichetata fara probleme ca intoleranta. J

SoF: Mi-a placut foarte mult cum ati amenajat spatiul si faptul ca oamenii se pot simti ca acasa la Smart Change. Acesta a fost scopul vostru?

Smart Change: Incercam sa luminam spatiul cu tot felul de decoratiuni facute de prietenii Smart Change. Consider ca un spatiu are viata prin oamenii care il folosesc. Poate ca de aceea ni se si spune ca e un spatiu cald si prietenos.

SoF: Ofera-le un sfat SMART cititorilor mei!

Smart Change: Haideti sa fim vii, sa fim prezenti in noi, sa nu facem lucrurile pe jumatate! Sa fim Smart, in comunitatea Smart Change! 🙂

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *