Iubirea – ca formă de autocunoaștere

21 de povestiri

Personaje autentice

Acțiuni inedite

Finalitate creativă

Toate pentru a prezenta iubirea în cele mai diferite moduri, dar cu un scop sigur – acela de AUTOCUNOAȘTERE!

Am citit pe nerăsuflate cartea “4 uși și alte povestiri”, la orele devremi ale dimineții, dar și în serile tărzii ale începutului de iarnă. O lectură ușoară pe care o recomand celor care vor să se relaxeze citind o carte care descrie foarte bine anumite stări, sentimente, atitudini, toate cuprinse în povestiroare scurte și amuzante.

Uite aici câteva citate pe care le-am selectat din cartea “4 uși și alte povestiri”, scrisă de A.G.Billig, în ton cu ultimele articole pe care le-am scris de la începutul anului:

“O femeie trebuia să rămână neschimbată, atât cât să-l facă pe bărbat să se simtă în siguranță și să se reinventeze zi de zi, astfel încât el să aibă tot timpul ceva nou de descoperit. Să se joace cu misterul, să știe să dezvăluie doar atât cât trebuie, pentru a-l face și mai adânc”.

“Fiecare clipă de viață are gust de cer”.

“(…) este imposibil ca nenorocul să fie veșnic. Durează doar atât cât vrei tu. Cât crezi în existența lui. Fantomele există atâta timp cât tu crezi în ele. Apoi dispar”.

“(…) fiecare cauză are un efect, că fiecare acțiune de-a noastră are urmări. Și nu pentru că ar vrea cineva să ne pedepsească, ci pentru că așa e organizat Universul, după principiul ce oferi, aia primești”.

“(…) există un înțeles ascuns în fiecare clipă a existenței noastre. Cu cât reușim să-l descifrăm mai bine, cu atât mai împlinită este viața noastră”.

“Doar cu inima poți să vezi corect; ceea ce este esențial, rămâne invizibil pentru ochi”.

“(…) eu cred că iubirea autentică îl ajută pe celălalt să evolueze (…)”.

4 usi si alte povestiri(Sursa)

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *