La mulți ani!

Unii consideră această zi ca fiind tristă, alții o petrec la maximum. Eu o văd puțin diferit.

Ziua onomastică sau ziua de naștere este un moment plin de emoție, pe care vrem nu vrem, îl simțim în fiecare an, la o dată fixă.

Când eram mică plângeam mereu de ziua mea. Eram obsedată ca lucrurile să iasă perfect și din această cauză uitam să mă bucur de moment. Perfecțiunea pe care mi-o doream era imposibil de obținut pentru că lucrurile se întâmplă rareori exact cum ni le-am imaginat.

Ce nu știam atunci însă este că nu contează atât de mult detaliile acelea minore, irelevante, ci oamneii care îmi sunt alături și cum mă simt eu, cât de mult am evoluat și m-am dezvoltat în acel an.

felicitare_20

Acum, după 27 de ani, am ajuns să privesc această zi diferit. Mă bucur de ea de dimineață până în ultima clipă a zilei. Savurez fiecare urare, fiecare gest din partea amicilor, fiecare moment petrecut cu prietenii. Îmi dedic puțin timp și pentru mine. Este momentul meu de introspecție, o discuție interioară între mine și eu, în care analizez cum a fost anul, cât m-am schimbat, cât de mult am făcut din ceea ce mi-am propus și stabilesc obiective pentru cel care începe.

Este bine când realizezi că ceea ce ți-ai dorit s-a împlinit. Este bine să vezi cât ai crescut la propriu, dar și la figurat și mai ales că ai devenit o persoană mai bună și mai perspicace.

Ziua onomastică nu trebuie să fie un factor de stres. Faptul că am crescut cu un an nu este un motiv să fim triști. Din contra, asta e evoluția normală a vieții, iar noi trebuie să învățăm să ne bucurăm de ea și să savurăm fiecare moment.

La mulți ani!!!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *