Lucy sau cum ar fi dacă…!

Am auzit păreri împărțite despre el. Că e bun, că e rău, că e slab, că e distractiv etc.

Filmul Lucy a stârnit multe discuții și întrebări în rândul criticilor de film și a iubitorilor pelicolelor realizate de cunoscutul regizor Luc Besson (a realizat filmele Nikita, Leon, Al cincilea element etc.)

Ideea de la care pornește Besson în filmul Lucy este promițătoare: ce s-ar întâmpla dacă ne-am putea folosi creierul la capacitate de 100%? În condițiile în care o persoană folosește în mod curent 10% din capacitatea creierului și un delfin folosește 20% din capacitatea cerebrală, cum ar fi oare dacă am putea să folosim creierul în proporție de100%?!

Experimentul acestui exercițiu mental este redat într-un thriller de acțiune care o are în rolul principal pe Lucy (Scarlett Johansson), o tânără care este implicată accidental într-o afacere periculoasă. Lucy este nevoită să transporte, din Taipei în Europa, un drog sintetic, care i-a fost implantat în burtă.

home-1404224079-INT 1$_AW_[26668] Lucy

Acest drog are capacitatea de a stimula activitatea creierului în proporție de 100%. Filmul prezintă treptat ce s-ar întâmpla cu noi dacă acest lucru ar fi posibil.

Nu este un documentar în care se prezintă fapte științifice, argumentate și unanim acceptate sau controversate, ci un film de acțiune care îmbină o poveste, alternanța trecut-prezent, evoluția oamenilor și a animalelor, efecte speciale, multă imaginație și câteva date științifice.

Este un film ușor, de văzut măcar de curiozitate sau pentru a-ți stimula creativitaea și imaginația.

În România, filmul Lucy este distribuit de Ro Image.

 

comments

  • Adi Durai

    Am fost si l-am vazut la cinema. Mi-a placut foarte mult. Timpul.. ca singura unitate de masura. Ma asteptam la mai multa actiune, insa nu m-a dezamagit lipsa acesteia. O teorie interesanta "aruncata" pe ecrane destul de bine.

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *