6 motive să participi la un maraton

Săptămâna aceasta am participat la primul meu maraton. Am ajuns cu brio la finish-ul cursei de 5 km din cadrul Crosului Pădurii, organizat de Viitor Plus. Corsul Pădurii este locul unde se adună oameni faini, care aleargă pentru ei în primul rând, dar susțin în același timp și un proiect de mediu – Pădurea Copiilor.

Nu m-am antrenat foarte mult pentru acest maraton. Am alergat de 3 ori, în jur de 3 km. Cu toate acestea nu mi-am făcut griji. Știam că sunt capabilă să termin cursa de 5 km. Însă provocarea la care mi-am propus să dau curs este să ajung printre primii la linia de final. Așa am și făcut. M-am clasat în primii 15. Este un rezultat bun, chiar excelent dacă stau să analizez. Însă, nu aș fi reușit acest lucru dacă alături de mine nu ar fi alergat Sorin Chineață, care este sportiv (şi-n somn) – așa se descrie el :). Sorin a alergat alături de mine, mi-a oferit sfaturi, m-a susținut și m-a încurajat până în ultima clipă.

Recunosc, am avut momente în care am vrut să mă opresc. O multitudine de gânduri mă loveau: „gata, nu mai pot”, „oare cât mai este până la finish?”, „vreau să mă opresc” etc. Dar nu m-am lăsat influențată de ele. Cu fiecare km pe care îl făceam mă simțeam mai încrezătoare că sunt capabilă să ajung la finish. Pe traseu, încurajările susținătorilor au fost binevenite, iar localizarea lor reprezenta un semn în plus că sunt din ce în ce mai aproape de final. Ultima sută de metri a fost cea mai dificilă, dar am ajuns la finish cu zâmbetul pe buze și fericită la maximum.

Crosul Padurii

Dacă m-ai întreba care sunt, în opinia mea, avantajele de a participa la un maraton, aș spune că:

  1. Este sănătos (mental și fizic). Îți antrenezi corpul și mintea. Fiecare pas pe care îl faci te aduce mai aproape de tine și te ajută și să-ți menții corpul în formă.
  2. Te ajută să-ți depășești limitele
  3. Îți aduce satisfacție și împlinire interioară
  4. Te umple de energie și îți dă o stare pozitivă
  5. Încerci o experiență nouă
  6. Cunoști oameni faini și puternici

În plus, după primul maraton vei dori să participi și la altele. Senzația de împlinire și satisfacția interioară pe care o ai când treci linia de finish este extraordinară. Iar energia care îți inundă corpul, îți dă o stare pozitivă și te face să te simți fericit și plin de viață.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *