Mesajul tău pentru Moldova

Ți-ar plăcea să transmiți un mesaj de bine Moldovei?
Să spui ce înseamnă pentru tine această țărișoară?

În urma uraganaului Katrina, care a avut loc în 2005 în Statele Unite ale Americii, o organizație s-a gândit să facă un proiect „Dear World, Write Our Future” (dearworld.me), prin intermediul căruia să transmită mesaje mobilizatoare oamenilor care au avut de suferit. Aceștia au organizat sesiuni foto la care puteau participa cetățenii americanii care doreau să transmită un mesaj conaționalilor săi. Cu ajutorul unui marker, americanii scriau mesaje mobilizatoare și de încurajare pe diferite părți ale corpului: pe mâini, pe față, pe spate, pe picioare etc.
Ulterior, această idee a fost preluată de organizația MyGRASP în România (http://www.mygrasp.org/active-citizenship/dear-romania-write-our-future/), scopul fiind acela de a exprima prin fotografie visele şi planurile românilor pentru ţară și comunităţile în care trăiesc, “mesajele din fotografii conturând profilul informal al Romaniei văzută prin ochii oamenilor obişnuiţi”.

De curând, MyGRASP a făcut o sesiune foto despre „rolul leadership-ului în dezvoltarea României”, la care au participat mulți tineri dornici să transmită mesaje care încurajează oamenii să țintească mai sus și să-și dezvolte abilitățile care îi pot ajuta să devină lideri.

M-am bucurat mult să văd că această idee a fost prelaută și în Republica Moldova de către: LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy, care este “un proiect inovativ orientat spre fetele tinere cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani, care doresc să participe la schimbarea comunității şi să contribuie la dezvoltarea democraţiei participative în Republica Moldova”. LeaderSHE a organizat Dear World Moldova: LeaderSHE edition, un eveniment în cadrul căruia mai multi tineri au scris mesaje motivaționale și mobilizatoare legate de egalitatea de șanse și leadership. Puteți vedea pozele realizate în urma sesiunii foto pe pagina de Facebook a LeaderSHE: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.434092876624025.109126.261206377246010&type=1


Încurajez și particip la astfel de sesiuni pentru că știu cât bine poate face un mesaj pozitiv, ca cel transmis în cadrul proiectul Dear World, Write Our Future”, unor oameni care au nevoie de ajutor sau de susținere și încurajare.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *