Ola, Barcelona! Ola, Europa!

Ola 🙂

Nu stiu care sunt criteriile dupa care voi alegeti sa vizitati o tara, insa eu ma uit de obicei la obiectivele turistice si obiceiurile culturale. Sunt doua criterii de care tin cont si pana acum nu am ramas dezamagita de alegerile mele.

In ultimii ani, am vizitat mai multe orase din Europa (Roma, Paris, Bruxelles, München, Salzburg, Barcelona etc.)  si fiecare experienta a fost faina in felul ei. Despre ideea de a vizita si de a calatori, de a descoperi locuri noi si traditii culinare specifice diferitelor culturi vreau sa va povestesc in continuare.

De curand am vazut o campanie foarte faina, Europa la o usa distanta”/„Europe It’s just Next Door”, care incearca sa readuca in vizor si sa incurajeze oamenii sa viziteze destinatiile deosebite din Europa  – „Europa la o usa distanta”/„Europe It’s just Next Door”.

Nu vi se pare exceptionala idee? Un mod creativ de a promova calatoria in Milano, Stuttgard, Geneva, Barcelona si Bruxelles.

Eu am vizitat Barcelona acum 2 saptamani si pot sa va spun din experienta ca merita sa ajungeti macar o data in acest oras. Sunt cateva recomandari pe care vreau sa vi le fac, legat de locurile pe care sa le vizitati, acivitatile de petrecere a timpului liber sau cultura acestui oras:

  • Cladirile proiectate de Antoni Gaudí i Cornet (Casa Battlo, Casa Mila, Sagrada Familia etc.). Cel mai mult m-a impresionat Sagrada Familia. Este greu sa redau in cuvinte frumusetea acestei minunate biserici, Un lacas sfant, impresionant prin marimea lui, dar si prin arhitectura. Pur si simplu nu vrei sa-ti iei ochii de la ea.
  • Piaţa La Boqueria, in care multitudinea de culori te compleseste. Este un loc in care gasesti orice fruct de mare sau fruct exotic iti doresti. Eu am mancat creveti si stridii, plus multe fructe ale caror denumiri nici nu le mai stiu 🙂
  • Free Walking Tour. Eu am mers la 2 tururi gratuite: unul despre Centrul Vechi din Barcelona si altul depsre Gaudi. Fiecare minut petrecut in acest tur merita deoarece vizitezi orasul, dar afli si lucruri interesante despre cultura si traditiile locale. Plus, ghizii iti pot recomanda localuri faine unde sa manaci sau unde poti sa iesi sa te distrezi.
  • La cativa kilometri de Barcelona, in Figueres, este Dali’s Theatre-Museum. Un muzeu impresionant, spectaculos, neobisnuit. Daca esti pasionat de arta sau de operele lui Dali, acest muzeu trebuie sa fie unul dintre locurile pe care nu ar trebui sa le ratezi.
  • Sangria, celebra bautura spaniola pe care o poti comanda in orice local. P.S: se spune ca este mai mult o bautura pentru turistii. Spaniolii nu o considera o bautura traditionala, care nu lipseste de pe masa de sarbatori.
  • Catedrala La Seu, situata chiar in centrul Barcelonei.
  • Arcul de Triumf, care este facut din caramizi si arat foarte fain.
  • La Rambla, strada care leaga centrul Vechi al orasului de partea noua.

Sper ca v-am convins ca merita sa vizitati Barcelona si astept impresiile voastre despre acest oras in comentarii.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *