Online-ul bate offline-ul la comunicare?

Lucrez în PR și comunicare online de mai mult de un an de zile și particip deseori la evenimente care mă ajută să mă perfecționez atât la nivel profesional, cât și personal.

În prima zi a acestei luni am participat la evenimentul .RO 2012, o discuție despre internet, advertising, PR și bloguri, cu unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu: Andreea Burlacu, Cristi Dorombach, Cristian Manafu, Alex Mihăileanu, Ovidiu Militaru, Dan Petre, Cosmin Pojoranu și Ruxandra Predescu. În urma discuțiilor și întrebărilor care au fost adresate invitaților, am aflat câteva idei și informații relevante, pe care as vrea să vi le împărtășesc.

1. Online și/sau Offline?

Dacă nu ești în online, nu exiști! Aceasta este concluzia la care au ajuns invitații la eveniment. În prezent, angajatorii recrutează noii angajați ținând cont de prezența lor online, prin urmare prezența tinerilor pe cele mai cunoscute rețele sociale și adminsitrarea unui blog reprezintă un atu în angajare și un element de diferențiere pe piața muncii.

2. Ce alegi: PR corporativ sau PR într-o agenție?

Răspunsul meu: într-o organizație non-guvernamentală : )) De ce? Pentru că este un mediu deschis, foarte ok pentru un tânăr aflat la începutul carierei. Într-un ong poți să experimentezi mai mult decât ți-ai permite într-o agenție sau companie.

Sfatul invitaților a fost ca la început să te ocupi de PR și comunicare într-o agenție, unde îți dezvolți și creativitatea pe lângă celelalte aptitudini, ca mai apoi să faci pasul spre mediul corporativ.

3. PR digital =  Social Media

(Sursa)

Nu există o diferență între PR digital și Social Media, cele două concepte fiind sinonime.

4. Facebook, Twitter, LinkedIn și/sau Pinterest, Google++, Instagram etc.

 

(Sursa)

Prezența pe rețelele sociale depinde de relevanța pe care o au pentru tine ca persoană sau companie. Dacă profilul de pe Twitter nu-ți aduce beneficii, atunci mai bine îl ștergi și rămâi activ pe celelalte rețele sociale pe care ai cont.

5. Relația cu bloggerii

Dacă vrei susținerea unui blogger în cadrul unui eveniment pe care îl organizezi sau o într-o campanie pe care o desfășori, fără însă a avea un buget rezervat în acest sens, trebuie să-i transmiți mesajul sub forma unei povești care să umanizez și să sensibilizeze bloggerul. Totodată, utilitatea evenimentului are un rol fundamental.

În concluzie, fiți activi în mediul online, dacă aveți talentul de a scrie, făceți-vă un blog, implicați-vă și participați la cât mai multe evenimente pentru că ceea ce faceți în online trebuie să fie dublat de ceea ce faceți în offline.

 

P.S: dacă rămâneți fără idei de subiecte pentru blog, deschideți televizorul 🙂

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *