Parintii si tehnologia

Provocarea numarul 1 la care trebuie sa faca fata in ziua de astazi parintii nostri, bunicii sau oamenii in varsta este TEHNOLOGIA.  Pentru noi nu este foarte dificil, insa daca ne gandim la parinti trebuie sa recunoastem ca nu le este usor sa se adapteze si sa faca fata schimbarilor si evolutiei tehnologice.

Fie ca vor sa ne trimita un SMS, sa ne sune pe Skype sau sa caute o informatie pe internet, parintii trebuie sa invete mai intai cum sa faca acest lucru. Mi-amintesc si-acum 2 momente din trecut, cand am incercat s-o invat pe mama sa foloseasca primul ei telefon mobil si mai tarziu sa deschida laptop-ul pentru a ma suna pe Skype.

Telefon

Telefonul mobil – Tirrrrrr !

Acum 6 ani i-am facut mamei o surpriza: i-am cumparat de ziua de nastere un telefon mobil. In felul acesta ma asiguram ca pot sa vorbesc cu ea oricand doresc, mai ales ca locuiam in tari dfierite si era dificil sa ne sincronizam sa discutam pe telefonul fix. Provocarea nr. 1 insa a fost s-o invat sa-l foloseasca: sa formeze numere de telefon, sa le salveze, sa puna alarma etc., intr-un cuvant cateva chestii de baza.

Aparent un lucru absolut normal brusc a devenit dificil. Dupa mai multe explicatii si incercari, mama a invatat sa foloseasca telefonul si acum ma suna atunci cand vrea sa vorbim. Din pacate nu a invatat inca sa scrie SMS-uri, dar mai e timp!

Laptop & Skype

Alt device, alta provocare si lucruri noi de invatat! Cu laptop-ul a fost mai greu decat cu telefonul. Cel mai dificil moment fiind acela in care trebuia sa foloseasca mouse-ul. Dublu click era cea mai grea operatiune (Mama : eu apas de 2 ori dar nu se intampla nimic!). Dar exercitiul le rezolva pe toate, nu-i asa ?! Acum mama ma suna pe skype ori de cate ori simte nevoia si chiar imi trimite smile emoticons-uri in mesaje. Inca nu a invatat cum sa intre pe internet si pe blog. Dar o las pe ea sa descopere asta, poate ajunge si la acest articol, sa vada ca am scris despre ea 🙂

Legat de utilizarea noilor tehnologii, Orange Romania a lansat o campanie pe care v-o recomand: aminteste-ti o intamplare amuzanta a parintilor sau rudelor tale in contact cu noile tehnologii, inscrie-o in concurs, roaga-i pe prieteni sa te voteze, iar castigatorii vor petrece un weekend la munte unde vor învata sa vorbească aceeasi limba cu tine.

Mai multe despre proiectul #parintilascoala, va invit sa cititi pe site-ul Orange.

P.S: despre tata nu am scris nimic pentru ca inca nu l-am invatat inca sa deschida laptop-ul. Poate imi fac timp urmatoarea data cand merg acasa 🙂

Sursa foto

 

 

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *