#PeCarari: Cu bebe la Cascada Urlatoarea

Damian nu sta locului nicio clipa! Chiar daca nu stie sa mearga inca. S-a “cocotat” in sistemul de purtare si asteapta urmatoarea destinatie. Curios de fire, intoarce capul ba in dreapta, ba in stanga. Si din cand in cand si in sus, sa se asigure ca mami e acolo si sa-i ofere zambetul lui dulce, in semn ca este multumit si fericit in bratele ei.

Urmatoarea destinatie a fost la munte, in Busteni. Mai exact, am facut un traseu pana la cascada Urlatoarea. Stiti de ce se numeste asa? Pentru ca apa scoate un zgomot “urlator”. Glumesc, desigur! Legenda spune ca numele cascadei vine de la tipatul scos de o ciobanita (continuare nu o scriu pentru ca e trista, dar o gasiti dand un search pe Google).

Traseul din Busteni pana la cascada Urlatoarea este relativ usor. Spun relativ pentru ca atunci cand ai un pui de om in brate, urcatul devine un pic mai greoi decat de obicei (chiar daca il porti in sistem). In apropierea telecabinei din Busteni este punctul de start pentru cateva trasee, printre care si cascada Urlatoarea. Primele 15-20 de minute au fost mai dificile, adica partea in care am urcat efectiv. Dar mai apoi urmeaza drum drept sau serpuit, podulete si cateva dealuri mai mici. Exista si cateva zone pe care le traversezi mai dificil (asta daca e noroi si a plouat). Dar privelistea este ca-n povesti si merita fiecare minut petrecut pe traseu. Ba chiar ar fi bine sa te opresti si sa privesti in jur timp de cateva minute, sa te incarci de energia pozitiva pe care o transmite locul, completate de lumina si sunetele linistitoare.

D_munte 1

Pana la cascada Urlatoarea am facut in jur de 1 h. Am mers la pas si ne-am bucurat de baia de verdeata din jur si sunetul pasarilor. Chiar si de zborul lin al fluturilor. Sus, la cascada, am stat aproximativ 30 de minute, am facut poze, dar si o baie de stropi, am ciugulit ceva dulce. E bine sa ai la tine o sticla cu apa si ceva dulce: o ciocolata si/sau un fruct. Cine nu are, poate achizitiona direct de la poalele cascadei. Exista un vanzator ambulant care are o gama variata de produse. La intoarcere am predat stafeta sotului meu (l-am echipat cu sistemul de purtare si l-am pus pe Damian intr-o pozitie comoda), iar eu le-am tinut companie.

D_munte 5

Pe traseu ne-am intersectat cu cateva sute de oameni, intr-atat de populat este acest traseu vara, in weekend (sfarsitul lunii iulie). Femei, barbati, copii, tineri, batrani, adulti, parinti, oameni din diverse categorii. Unii echipati, altii mai putin, dar toti dornici sa se bucure de o bucatica din frumsetile zonei. Ce bine ca oamenii iubesc natura si fac miscare!

Pentru ca am urcat pe munte si stim ca de multe ori vremea este imprevizibila, am luat la noi cate o pelerina si ne-am echipat cu bocanci de sezon. Pentru Damian am luat urmatoarele lucruri:

  • o pereche de ciorapi
  • un scutec textil mai gros (langa cascada era destul de frig)
  • un scutec de unica folosinta
  • servetele umede (pachet mic)
  • o batista
  • palaria

Primul lui traseu montan a fost minunat. Soarele ne giugiulea cu razele lui, stropii de apa care sareau de la cascada ne racoreau, iar sunetul apei ii acapara atentia puiutului meu, care pur si simplu adora zgomotele neobisnuite.

 

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *