Pradator de noapte sau despre lipsa limitelor

Pana unde esti capabil sa mergi pentru a obtine ceea ce iti doresti?

Cu aceasta intrebare in gand vreau sa va povestesc cateva impresii despre filmul Pradator de noapte.

Traim intr-o lume in care de multe ori ai impresia ca pentru a obtine ceva trebuie sa mergi la extrem, mai ales in anumite domenii. Sa fie oare si televiziunea unul dintre ele? Pana unde merg marile trusturi pentru a obtine cel mai mare rating? Mai conteaza etica?

In filmul Pradator de noapte sunt cateva scene care redau perfect o parte din adevarul trist care se intampla in televizune, cum realitatea este de multe deformata si prezentata intr-o maniera in care este mult prea departe de ceea ce s-a intamplat de fapt. Despre televizune, despre jurnalisti si cameramani aflati in goana continua dupa stiri senzationale despre accidente, crime, droguri sau alte catastrofe si mai ales despre oamenii capabili sa faca ORICE pentru a reusi, toate aceasta stau la baza filmului.

unnamed

Povestea filmului Pradator de noapte incepe cu Lou Bloom (Jake Gyllenhaal), un hot marunt din Los Angeles care descopera ca i-ar placea sa lucreze in televiziune. Inspirat fiind de Joe, un operator independent (Bill Paxton) care filmeaza cele mai grave accidente si incidente locale si le vinde televiziunilor, si sustinut fiind de Nina (Rene Russo), o directoare de stiri la unul dintre trusturile locale, decide sa incerce aceasta meserie.

Diferenta dintre el si Joe este ca Lou este capabil sa faca ORICE ca sa obtina cele mai bune materiale: intrare prin efractie, infractiuni, minciuni, manipulare sau chiar crime.

Pe masura ce evolueaza, Lou ajunge sa fie un perfectionist in domeniu, dar in acealsi timp scoate la iveala cele mai diabolice ganduri si ajunge sa faca lucruri de care sunt capabili doar oamenii cu probleme psihice.

Pe langa ideea principala a filmului, in Pradator de noapte sunt punctate foarte bine cateva teme: manipularea, relatia angajator- angajat si realitatea dura in care traim.

Va las pe voi descoperiti intreaga poveste a filmului si va indemn sa incercati sa priviti dincolo de imaginii, sa meditati la cuvinte.

Vizionare placuta!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *