Rețeta succesului în bucătărie

Dacă ar fi să-i întrebi pe prietenii mei dacă îmi place să gătesc, sunt sigură că toți ți-ar da același răspuns: Sofiei îi place să gătească doar rețete tradiționale.

Și ăsta e adevărul! Prefer să gătesc mâncare tradițională, a cărei rețetă o știu de la mama sau de la bunica mea și pe care am preparat-o măcar o dată în viață. Nu-mi place să experimentez prea mult în bucătărie. De obicei, aleg cea ma ușoară opțiune: gătesc ce știu, ce îmi place și când vreau:)

Într-o zi i-am lăsat mască pe prietenii mei, când în mijlocul verii i-am servit cu piftie și tort făcut în casă. Și-acum râd de mine: ai gătit piftie când afară erau 35° la umbră?! Altă dată le-am făcut clătite cu ciocolată și asta pornind de la o întrebare simplă: mâncăm ceva dulce în seara asta?

Încă de mică îmi plăcea să “pierd” timpul în bucătărie, însă nu în orice zi. Ci doar în cele în care mama gătea ceva special. Mă uitam cu atenție cum împletea colacii și sarmalele, cum făcea chifteluțele perfect rotunde, cum tăia ingredientele pentru salata beouf în cubulețe mici, cum făcea cozonacii și plăcintele, cum pregătea piftia sau clătitele. Uneori o rugam să mă lase să încerc, iar dacă nu reușeam, îi ceream să îmi arate încă o dată. Ulterior am început să o ajut, ceea ce o bucura nespus de mult, ca mai apoi să ajung să prepar singură ceea ce învățasem de la ea.

Faptul că am stat în cămin în timpul liceului a fost o adevărată provocare pentru mine. Am fost pusă în situația în care trebuia să gătesc, fie că îmi place, fie că nu. Oricum, cel mai frumos era în weekend,  atunci când ne adunam toți cei care rămâneam în cămin, aduceam fiecare ce ingrediente avea și găteam la comun. Era mare distracție : )

Acum, am dat acestei activități în comun un nume special: cină în familie. Prietenii mi-au devenit familie, iar timpul petrecut alături de ei a căpătat o importanță deosebită. Pentru a păstra relația cât mai apropiată, ne vedem deseori acasă la unul dintre noi, fie pentru a socializa, fie pentru a găti ceva împreună. Stabilim dinainte ce ne-ar plăcea să mâncăm, cumpărăm ingredientele necesare și  ne punem pe gătit. În felul acesta învățăm lucruri noi unii de la alții, ne relaxăm și ne amuzăm.

Ultima dată ne-am întâlnit la o prietenă acasă și am gătit plăcinte cu brânză, varză și cartofi la tigaie (și cu piper, dar alea doar pentru “norocosul” serii 🙂 ). Eu am fost desemnată bucătarul șef și am avut ca ajutoare 2 băieți. Să-i fi văzut cum întindeau foile de plăcinte… “de-o dragoste să te uiți la ei” (cum se zice în zona Moldovei). La final, s-a lăsat cu bătaie cu făină, mult fum în bucătărie și ulei peste aragaz, pe masă, pe hotă etc.

Hota Hotpoint Ariston

(Sursă)

Este plăcut să gătești atunci când ai o bucătărie mobilată și dotată cu toate ustensilele și electrocasnicele necesare: plite, hote, expressoare de cafea, mașini de spălat vase, frigidere, congelatoare, cuptoare încorporabile etc. Piesele de electrocasnice încorporabile sunt foarte practice – pe lângă faptul că ocupă mai puțin spațiu, sunt ușor de întreținut și arată frumos. O gamă variată de astfel de electrocasnice pot fi găsite pe site-ul Marketonline.ro, pe care l-am descoperit de curând.

Logo Hotpoint Ariston

(Sursă)

Tehnologia modernă ne ușurează munca de zi cu zi. De ce să nu o facă și în bucătărie?!

Pentru tine cât de important este mobilierul de bucătărie atunci când gătești? Ai găti mai des dacă ai avea toate ustensilele necesare?

Dacă da, ce rețete ai încerca?

În final, te invit să îți imaginezi că intri într-o bucătărie modernă, de unde iei o felie dintr-o plăcintă imaginară, făcută ca urmare a unei provocări blogosferice, devenită deja tradițională – a 7-a ediție a competiției SuperBlog, pe care o savurezi la maxim.

Poftă mare!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *