Sa se aprinda luminile!

Sa se aprinda luminile! 5.520 de becuri economice vor lumina cu putere in gospodariile din Prundu, judetul Giurgiu, datorita Enel Romania. Pentru a incuraja consumul responsabil de energie si a oferi un ajutor comunitatilor mai putin avantajate, Enel Romania a inlocuit peste 5.000 de becuri incandescente cu unele economice. Acestea vor aduce economii anuale de peste 100.000 RON pentru comunitatea din Prundu.

Campania initiata de Enel nu este prima realizata de companie. Inca din 2011, Enel Romania a lansat acest program de sustenabilitate, care isi propune sa creasca gradul de eficienta energetica in gospodarii. Pana acum, 5 localitati din Romania au fost cuprinse in program: Izvoarele, judetul Giurgiu, a devenit prima comuna care foloseste exclusiv becuri economice, urmata de Valea Ciorii din judetul Ialomita, Tortoman, judetul Constanta, in 2013, Colibasi, judetul Giurgiu, in 2014 si Prundu, anul acesta.

Enel Romania

Locuitorii Prundu au fost incurajati sa aduca becuri incandescente pentru a primi la schimb unele noi, economice si au primit informatii despre cum pot reduce consumul de energie electrica in gospodarii. Am fost impresioanata sa vad atat de multi tineri, dar si batrani venind incet, incet sa schimbe becurile si sa se alature astflel unei comunitati care consuma energie responsabil. Ulterior, am asistat la un moment artistic, sustinut de copiii din localitate, care au cantat si au dansat pentru prieteni si invitati. De asemenea, am fost la 2 familii din localitatea Prundu, unde reprezentantii Enel i-au ajutat sa-si schimbe becurile. Toate becurile vechi colectate prin acest program au fost reciclate de Recolamp, organizatie non-profit autorizata pentru reciclarea deseurilor de echipamente de iluminat, prin parteneriatul pe care aceasta il are cu Enel.

Legat de consumul responsabil de enrgie, pe site-ul Enel Romania am descoperit un ghid ”Idei verzi pentru casa ta”, care cuprinde multe sfaturi pe aceasta tema. Cele mai comune si simple lucruri pe care le poti face sunt:

  • Scoate din priza aparatura electrocasnica atunci cand nu o folosesti si vei economisi cu 10% mai multa energie;
  • Tine cat mai putin deschisa usa frigiderului/congelatorului;
  • Activeaza functia “sleep mode” atunci cand nu folosesti laptopul sau calculatorul;
  • Cumpara produsele electrocasnice care au eticheta “Energy Star”, ele au un consum mai redus de energie electrica;
  • Porneste masina de spalat cand este incarcata complet cu haine etc.

Eu tin cont de aceste sfaturi si incerc in fiecare zi sa reduc consumul de energie electrica, dar si de apa sau alte resurse pe care le folosesc.

Tu cum procedezi? Astept opinii 🙂

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *