SMS 2014

Mi-am dorit mult să ajung la Social Media Summit.

M-am înscris din timp în calitate de blogger oficial al evenimentului, dar în ziua cu pricina am ajuns doar la o parte din acesta. Deși am ratat primele prezentări, cred că am prins cea mai importantă parte. În plus, am interacționat cu bloggeri de seamă din online-ul românesc și am avut o discuție inspirațională cu tipadelahr.ro – Carmen Drăgici, căreia vreau să-i mulțumesc pe această cale 🙂

Cristian Manafu, Alexandru Negrea și Cătălin Teniță – 3 oameni de bază ai online-ului românesc, pe care îi citesc și de la care mă informez legat noile schimbări sau tendințe în social media. Ei au fost oamenii ale căror prezentări le-am ascultat timp de câteva ore.

Cu ce idei am plecat de la Social Media Summit?

–          User-ul mediu român urmărește aproximativ 24 de pagini de brand, din care 17 sunt de produs;

Puține aș spune, dacă m-aș raporta la mine, dar eu sunt excepția :). Până acum cred ca am dat peste 5000 de like-uri la paginile de brand/produs. Prin natura job-ului pe care îl am sau l-am avut, am fost pusă în situația de a analiza concurența, de a observa ce fac alte companii din domeniu pe online etc. În plus, am dat like și la brandurile pe care le iubesc.

–          Facebook love counselor=MANAFU;

O idee excelentă + o prezentare funny + un stil excepțional, toate puse sub șapca lui Manafu.

Ne-a făcut “să ne îndrăgostim” de job-ul pe care îl avem, ținând cont de câteva lucuri de bază pentru menținerea sentimentului apărut (cum ar fi: să vorbești cu fanii tăi ca și cum ai vorbi cu iubita ta 🙂 ). Cine nu s-a regăsit, a primit o adresă de email la care poate scrie oricând pentru sfaturi sau pentru a se dumeri.

–          Produsul bun vinde!

Și asta o știe fiecare dintre noi!

–          Tipul de conținut;

Conținutul pe care îl publici pe pagina de Facebook te ajută să te diferențiezi și să comunici altfel cu fanii tăi. De tipul de mesaje publicate pe pagină depinde dacă reușești să-ți construiești o comunitate de fani care îți for fi alături și la bine, și la rău, iar acesta este un aspect foarte important, mai ales în perioadele de criză.

–          Codurile de remarketing si de conversie;

În Ads Manager există opțiunea de a pune coduri de remarketing.

–          A/B Testing-ul.

Cine facem campanii prin Facebook Ads știe la ce se referă A/B Testing-ul și cât de important este pentru reușita acestora. Până la urmă, scopul tău este să obții cele mai bune rezultate, cu efort financiar mic, nu-i așa!

P.S: Nu am scris nimic despre atmosferă și e păcat! Heidi ne-a îndulcit șederea cu bunătățile sale, iar aranjamanetele florale ne-au încântat simțurile. Bravo!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *