Start tur!

Ți-ar plăcea să vizitezi cele mai cunoscute palate, castele, galerii de artă, muzee sau locuri din lume? Să te bucuri de imensitatea de informații și lucruri neștiute despre tablouri, statui, construcții, instrumente sau obiecte care au aparținut civilizației antice, dar și cele care sunt folosite de omul modern?

Dacă răspunsul tău este da la cele 2 întrebări înseamnă că ești doar la un click distanța de la a-ți îndeplini un vis sau o dorință. Nu știu a cui a fost invenția sau ideea inițială, însă o apreciez foarte mult, mai ales că s-a perpetuat: în ultimii ani, tot mai multe instituții publice oferă pasionaților de cultură oportunitatea de a le vizita, oricând, online. Muzeul Louvre (Paris), Hermitage-ul (Sankt Petersburg), Muzeul Kampa (Praga), Muzeul Metropolitan de Arta (New York), Galeria Uffizi (Florența), Muzeul Van Gogh (Amsterdam) sau Palatul de la Versailles – sunt doar câteva dintre instituțiile care pot fi vizitate din fața calculatorului. Însă, mă întorc și pe meleagurile românești unde, din 2011, un muzeu foarte mare din București – Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa – a oferit și el curioșilor posibilitatea de a-l vizita online.

Tehnologia modernă are avantajele ei, pirn urmare de ce să nu profităm la maxim de acestea?! În ultimul timp, pe lângă instituțiile publice, tot mai multe localuri sau hoteluri au început să adopte ideea de a putea fi vizitate oline. În felul acesta își fac cunoscute seviciile, condițiile de cazare, oferta de prețuri, obiectivele turistice din zonă care ar putea atrage vizitatori și noii clienți.

Peste 2 weekend-uri merg la Gala SuperBlog, care are loc în stațiunea Straja și mă gândeam cum ar fi dacă aș putea să fac acum un tur virtual al Vilei Alpin, locul unde voi fi cazată? Nu sunt o fire pretențioasă, însă am câteva așteptări în momentul în care plec într-o vacanță, chiar dacă este vorba doar de un weekend, legate de serviciile pe care ar trebuie să le ofere un hotel.

Vila Alpin

(Sursa)

Dacă ar fi să fac o călătorie virtuală prin Vila Alpin, mi-ar plăcea să înceapă în felul următor: cu o imagine de ansamblu a Vilei, realizată de pe Vârful Straja, urmată de un tur exterior al acesteia, după care să continue cu interiorul – recepția hotelului, restaurantul, camerele, sala de conferințe, spațiul de relaxare, baia, bucătăria, priveliștea de la balcon, serviciile inedite pe care le oferă. Mi-ar plăcea să văd și oamenii care lucrează acolo, poate un mesaj de la ei pentru turiști sau doar un zâmbet.

Aș aprecia dacă la sfârșitul călătoriei virtuale ar fi câteva informații despre stațiunea turistică Straja: cât costă un sejur la Straja, ce obiective turistice sunt în zonă, ce pachete de ski la Straja există, dacă poți veni la un teambuilding sau la un cantonament la Straja etc.? Toate aceste detalii și informații m-ar ajuta să-mi fac o idee și să iau o decizie legată de achiziționarea unui pachet de vacanță la Vila Alpin. Totodată, foarte important este și site-ul Vilei, care trebuie să conțină toate informațiile despre serviciile pe care le oferă, fotografii care să surprindă atmosfera, cât și condițiile de cazare, date de contact și opiniile celor care au fost cazați – testimoniale, poate chiar și email-urile de mulțumire pe care le-au trimis. În plus, acesta trebuie să fie ușor de navigat, să aibă buton de search și pentru rețele sociale (Facebook, Twitter, Google +), să te redirecționeze pe prima pagină în momentul în care apeși pe logo, paginile să se încarce repede etc.

Ski la Straja

(Sursa)

Este extraordinar că poți vedea locurile la care nu ai acces sau pe care ai vrea să le vizitezi însă, pentru a lua o decizie în acest sens, te-ar ajuta o călătorie virtuală, care să cuprindă toate informațiile de care ai nevoie. De ce să nu ne fie ușurată căutarea, dar și alegerea, dacă tehnologia permite acest lucru?!

Vouă vă surâde ideea de călătorie virtuală?

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2013

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *