Hai la teatru! Se joaca "Subpamant. Valea Jiului dupa 1989”"

Ieri am ajuns total intamplator la piesa de teatru “Subpamant. Valea Jiului dupa 1989”, de Mihaela Michailov si David Schwartz. Am ramas profund impresionata de profesionalismul actorilor, dar si de munca depusa pentru realizarea piesei.

“Subpamant. Valea Jiului dupa 1989” este un spectacol bazat pe relatarile oamenilor din Valea Jiului, care povestesc despre situatia economica, viata si munca minerilor in post-socialism. Cu un decor simplist, spectacolul te fascineaza prin sinceritatea povestilor despre istoria comunitatilor din Valea Jiului si modul in care sunt transpuse in realitate de catre actori. Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean si Andrei Serban au jucat mai multe roluri in timpul spectacolului si au reusit de fiecare data sa atraga admiratia publicului prin tonalitatea, vocea si mai ales carisma lor. Povestile nu ar fi avut totusi un farmec atat de mare fara cantecele muncitoresti care au incalzit si distins atmosfera.

Subpamant

La finalul spectacolului am asistat la o disctie cu actorii, care au povestit despre feedback-ul pe care l-au primit de la oamenii din Valea Jiului (care sunt de altfel subiectul piesei), dar si din Bucuresti.

Specatcolul “Subpamant. Valea Jiului dupa 1989” este organizat in cadrul Platformei de Teatru Politic 2015, care este un proiect teatral si educațional. Scopul acestuia este de a arhiva, documenta si dezbate, prin intermediul unor spectacole de teatru si ateliere, istorii marginalizate si ignorate adesea de sisteme care isi fabrica propria realitate. Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finantat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei.

Subpamant

In cadrul proiectului vor avea loc spectacole si ateliere de teatru care sunt gratuite pentru participanti.

De exemplu in luna mai se vor juca piesele:

  • Subpamant
  • Nu ne-am nascut in locul potrivit
  • Post-scriptum

Informatii despre ziua si locatia unde se vor juca spectacolele gasiti aici! Va recomand sa treceti pragul teatrului, locul in care cultura si frumosul sunt in slujba actorilor si sa va bucurati de cateva momente relaxante si educative in acelasi timp.

 

Sursa foto

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *