UrbanFest sau cum vor arata raurile in orasele SMART!

Intotdeauna mi-au placut proiectele care pe langa faptul ca informeaza sau aduc in vizor o tema importanta pentru comunitate, implica propriu-zis oamenii. Saptamana aceasta (16-21 iunie) de exemplu are loc UrbanFest, festival de dezvoltare urbana care isi propune sa promoveze valorilor europene in domeniul urbanismului si dezvoltarii locale sustenabile. Tema acestei editii este “BlueGreen – Rauri in orase smart”. Scopul fiind acela de a pune pe agenda publica rolul raurilor in metropolele moderne, ca factor identitar si de regenerare urbana.

UrbanFest este organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si se desfasoara in zonele adiacente raului Dambovita: intre Grozavesti si Parcul National Vacaresti.

In cadrul festivalului vor avea loc mia multe actiuni, printre care: doua conferinte despre mobilitate si rolului raurilor în orasele smart, consultari publice cu privire la rolul Dambovitei in Bucuresti, un targ de proiecte de dezvoltare urbana, dezbateri privind dezvoltarea oraselor smart, tur cu bicicletele care promoveaza mobilitatea urbana, ateliere de activare urbana, plimbari în ambarcatiunile cu vasle (row-show), concerte si focuri de artificii.

UrbanFest

Programul complet al evenimentului:

Joi 18 iunie
16:00 – 20:00 Consultare publica – Ziua 3, în zona Eroilor – pe podul de langa Opera Nationala, la metrou.

Vineri 19 iunie
9:00 – 17:30 Conferinta BlueGreen – Rauri în orase smart – Biblioteca Nationala a Romaniei, Sala Mircea Eliade
18:00 – 19:00 Inaugurarea expozitiei “Rauri în orase smart” si a expozitiei proiectelor de mobilitate urbana (Pavilion, Biblioteca Nationala)
16:00 – 20:00 Consultare publica – Ziua 4, în zona Bibliotecii Nationale a Romaniei.
Plimbari în ambarcatiunile row-show (ambarcatiuni cu vasle) “Pestisorul de Aur”

Sambata 20 iunie
10:00 – 20:00 UrbanFAIR – Ateliere de activare urbana si de întelegere a arhitecturii si urbanismului (în aer liber, pe malul Dambovitei, Biblioteca Nationala)
11:00 – 18:30 Dezbateri publice pe tema dezvoltarii oraselor smart (Biblioteca Nationala).
11:00 – 20:00 Consultare publica – Ziua 5 (pe malurile Dambovitei si pe apa, în zona Podului Unirii, langa Biblioteca Nationala).
11:00 – 23:00 Plimbari în ambarcatiunile row-show (ambarcatiuni cu vasle) “Pestisorul de Aur”
20:30 – 23:00 Concerte pe apa si artificii (în aer liber, Biblioteca Nationala)

Duminica 21 iunie
10:00 – 18:00 UrbanFAIR – Ateliere de activare urbana si de întelegere a arhitecturii si urbanismului (în aer liber, pe malul Dambovitei, Biblioteca Nationala)
11:00 – 18:30 Dezbateri publice pe tema dezvoltarii oraselor smart (Biblioteca Nationala). Dezbaterile sunt deschise publicului prezent la UrbanFair
11:00 – 20:00 Consultare publica – Ziua 6 (pe malurile Dambovitei si pe apa, în zona Podului Unirii, langa Biblioteca Nationala)
11:00 – 17:00 Plimbari în ambarcatiunile row-show (ambarcatiuni cu vasle) “Pestisorul de Aur”
17:30 Parada Smart River pe traseul Podul Unirii – Parcul Natural Vacaresti

Nu stati in casa. Haideti la UrbanFest! Mai multe detalii despre UrbanFest gasiti aici.

comments

  • Emil Calinescu

    Pestisorul de aur zici? Hmm. Suna interesant! :D

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *