Viața merge înainte

–       Era înțepenit? Cum adică?

–       Uite-așa! Stătea în același loc și nu spunea nimic. Nici măcar nu se mișca. Luase poziția de drepți și amuțise.

–       Oare la ce s-o fi gândit în acel moment?

–       Nu știu, dar privirea sa era atât de pătrunzătoare… Se înțelegea clar că nu este vorba de o situație comună, în care gândurile îți zboară în cine știe ce direcție și-apoi revii la realitate, având un zâmbet triumfător pe buze.

–       Și-atunci ce putea fi?

–       Era ceva foarte profund. Momentul acela de cumpănă, când ești în situația de a accepta sau a renunța la ceva sau cineva, când te doare indiferent ce decizie ai lua, când te frământă o problemă, o idee, o atitudine. Nu știu multe despre el, dar pare un om bun. Păcat că i se întâmplă asta.

–       Cui nu i se întâmplă?! Toți trecem prin asemenea momente, însă trebuie să avem tăria de a trece mai departe, de a ne detașa, de a lăsa trecutul acolo unde-i este locul. Viața merge înainte, indiferent dacă alegem să o trăim cu zâmbetul pe buze sau cu lacrimi în ochi, dacă ne lăsăm afectați de oameni sau situații sau alegem să nu le dăm importanță.

–       Da, ușor de spus, dar atât de greu de aplicat… Uneori, viața e mai dură decât ne-am fi așteptat.

–       Da, dar contează și atitudinea ta. Eu privesc lucrurile din 2 perspective: dacă mi se întâmplă ceva rău, analizez situația pentru a învăța ceva din asta, apoi încerc să văd și partea bună, că sigur există una.

–       La acest capitol încă lucrez. Am realizat foarte târziu cât de importante sunt atitudinea și gândirea pozitivă, optimismul și încrederea în sine, dar mă bucur că s-a întâmplat totuși. Sunt calități pe care le apreciez mult la cei din jurul meu.

–       Mă bucur să aud asta. Acum, că tot suntem la începutul unui nou an, ar fi bine să ne propunem ca obiectiv să ne bucurăm mai mult de viață, să apreciem oamenii și momentele petrecute alături de cei dragi, să fim mai buni și mai înțelegători, să lăsăm la o parte regretele și gândurile negative.

Obiective

(Sursa)

–       Bună idee. Mă duc chiar acum să notez pe un carnețel obiectivele mele. Mulțumesc mult 🙂

–       Cu drag  🙂

Articol scris pentru competiția Creativitate fără nume.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *